Caterincă Mioritică

Luna berbecilor

Ziarul de Vrancea
5 apr 2008 780 vizualizări
Din "turma" selecta fac parte prefectul "Ciobalau", veterinarul "Bulbucatul", primarul "Pircalab", drumarul "Pupa-i-ar mina lu' Cory" si consilierul "femeia Berbec"

Luna plina aprilie pentru sefii si sefisorii mici cu aspiratii mari de prin Vrancea. Plina de pacaleli, dar si de petreceri. Unii petrec gindindu-se ca nu mai apuca de la anul chef si paranghelii si vor sa traga cit pentru toata viata, altii chiuie anticipind schimbari benefice pe plan profesional. Vintul de prin politica aduce turmei de berbeci, berbecuti si berbecute (si la propriu si la figurat) mese bogate, sms-uri de "La multi ani", dar si de crunte injuraturi de la adversarii politici, cadouri surpriza si evident, un an in plus la cununa vietii. Anul asta, nu stim noi cum sa va spunem, dar nu neaparat ii face mai maturi si mai intelepti. Dovada ca unii apar prin presa cu gogomaniile facute, demonstrind prin mintea lor creata, ca blanita mielului de Paste, ca nu degeaba au vazut lumina din salonul de Nasteri, in zodia Berbecului. Ca na, doar is berbeci si nu tre\' sa ii scarpini prea mult in coarne. Din turma de celebritati, nascuta sub o stea norocoasa, care da petreceri cu baloane (nu din plastic, ci din sampanii din cele mai fine) enumeram pe primul berbec al judetului, prefectul Dragos Mircea, alintat de rautaciosi pentru incapatinare "Ciobalaul", dar si pe seful Directiei Sanitar Veterinare, Ionel Duta, "Bulbucatul" care sforaie la sedintele mai sus mentionatului prefect. Tot pe lista de petrecareti Berbeci la horoscop, si nu numai, mai punctam in calendar pe "Pircalabul" pancean Ion Petre care-si face cadou de ziua lui o gradina japoneza. Tot in party-uri sta luna asta si primul drumar al provinciei europene, Viorel Oglan, cel care pupa minusitele lui Cory si ale lui Marean ca s-au gindit la statia de betoane si au venit "ca o mana cereasca". Poate ti-au dat si ei un bip de ziua lu\' matale, sa te simti important... Si, evident, lista nu putea fi incheiata decit de Mirela Bizna, consilierul local care s-a autotintitulat "femeia Berbec", cea care il va impunge serios pe Didi cu comisia de ancheta, acum in prag de alegeri. Cunoscuta fiind pentru cornitele incomode, nu ne-ar mira daca l-ar impinge afara din Primarie pe edilul "Mustiuc". Hai, sa petreceti Bine, dragi berbeci!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.