Caterincă Mioritică

Primarul de la Panciu face mape de campanie pentru ziaristi

Ziarul de Vrancea
22 mar 2008 644 vizualizări
Deschidere totala din partea Primariei Panciu, prin vocea si persoana primarului PSD Ion Petre, cel care zice ca si-a schimbat naravul si a inaugurat sirul intilnirilor "prietenoase" cu mass-media.

Edilul Petre promite ca-si schimba naravul de pesedist

Cunoscut fiind ca un primar care sare la jurnalistii incomozi, edilul a promis presei "ca din doua in doua saptamini, de acum inainte, ne vom intilni pentru a va mai spune una, alta". Semn ca se apropie campania electorala, cind social-democratul tinjeste dupa un al treilea mandat, avind, dupa cum a declarat, destul de multe proiecte de dus la implinire. Intilnirea cu ziaristii a decurs intr-un mod calm, in cu totul alt mod fata de intilnirea cu scintei cu reprezentantii "Ziarului de Vrancea" de acum citeva luni, de la o sedinta de Consiliu Local. Atunci, iritat si umflat la jugulara de prezenta reporterilor nostri, edilul a fost la un pas sa ii dea afara din sala de sedinte si chiar sa ii loveasca cu o mapa. Intre timp, luminat ca aparitiile in presa ii dau poate un spor de imagine si ca asa il vede la fata tot poporul cu stampila, primarul PSD adopta strategia cu edilul cooperant si transparenta aparenta. Pentru reprezentantii mass-media a comandat mape de presa personalizate, inscriptionate fiecare cu numele institutiei media, fie ca este ziar, televiziune sau radio. Evident, tiparite pe bani publici. In interior, materiale informative numai "de bine", tiparite color, fiecare act purtind semnatura adevarata a edilului pancean. Si, mai mult, subiectele de discutii sint gestionate atent, primarul fiind sfatuit de un consilier sa discute strict pe ordinea de zi, pentru a pastra amanunte si la intilnirile viitoare. In excesul de zel al administratiei pancene, pentru a da impresia ca totul se face deschis, fara parti pris-uri pentru anumite institutii media apropiate PSD, la conferinta de presa a fost asteptat si un ziar sportiv din Vrancea, ziar care nu prea stim ce subiecte ar fi scos din mapa "ordinii de zi", cu investitii la instalatia de gaze, scoli si spitale ori constructii de locuinte. Dar cum primarul tine la imagine, plateste din bani publici o reclama in gazeta cu pricina. Noi il sfatuim pe primarul Petre, daca intr-adevar vrea sa ne impresioneze, sa faca mape personalizate cu numele ziaristilor de pe administratie din media locala! Si sa stiti ca ati uitat corespondentii in presa nationala, nu se poate domnu\' primar... "Ziarul de Vrancea" saluta schimbarea de atitudine a edilului si spera sa nu fie un moft de campanie. De asemenea, nu putem sa nu ne intrebam cit s-a alocat pentru mapele ziaristilor si daca acestea sint tiparite pentru fiecare conferinta pe care o va organiza «pircalabul» Ion Petre. Cert este ca inceperea campaniei ii face pe unii candidati sa regindeasca aparitiile in presa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.