Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
22 mar 2008 880 vizualizări
Marinica Baronica a fost acu' doua seri la a doua antena a lui Voiculescu unde, "mai curat si mai uscat", cu un nimb de sfint in jurul capului, nevinovat ca si cum nici DNA n-a halit si nici a puscarie nu-i miroase, a scos o idee din preputul gindirii sale.

Marean, "sfintul" care vrea stat in stat

Mai exact, s-a dat adeptul descentralizarii administrative totale. Adica, fiecare judet cu banii pe care ii produce, cu administratie si politie proprii platite numai din impozitele si taxele contribuabililor vrinceni. Marinica Baronica, cu aura desenata de sfint, s-a dat adeptul unei autonomii administrative, de tip "stat in stat". Pai, Nea\' Mareane daca ar sta profesorii, medicii si politistii cu mina intinsa la salariile pe care le dai matale din activitatile economice si din industria "multilateral dezvoltata" a judetului, ar muri dracu\' de foame. Cu investitiile pe care le-ai atras de-ai rupt gura-tirgului in ultimii ani nu cred ca ai sa mai apuci vreun mandat nici de administrator de scara de bloc. Si daca se intimpla grozavia si un judet sarac (Ups! Am uitat! Provincie Europeana parca?) traieste din ce produce sa te vedem cum te mai lauzi bre cu drumurile, cladirile, alimentarile de apa bla, bla, bla? Ca acu\' is facute pe banii primiti de la guvern, adicatelea de la toate judetele din tara.


Democratul Cristian i-a "aranjat" scaunul liberalului Nitu


Lucratura la Comisariatul Garzii de Mediu. O mina criminala a incercat sa il invete minte pe noul sef, liberalul Petrica Nitu, ca daca atentezi la scaunul altuia s-ar putea sa... cazi de pe el. La propriu. Venind noul sef cu elan proletar la munca a zis ca tre\' sa isi verifice off-line-urile de pe mess si, bucuros ca are in sfirsit functie, s-a asezat. Insa nu l-a tinut scaunul si era cit pe ce sa pice ditamai omul si sa isi izbeasca chelia de perete. "Nu e lucru curat la mijloc", si-a spus Nitu, seful de la Mediu. Unii zic ca democratul demis, Aurel Cristian, i-ar fi "aranjat" scaunul liberalului Petrica Nitu, asta dupa ce si-a luat din birou toate lucrurile personale. Si, ca sa se vada ca fostul sef a facut multe pentru institutie, si o parte din mobilier a disparut de unde l-a adus. Cel mai vitregit de sictireala sefilor este comisarul Radu Minea care s-a trezit fara birou si calculator.


Ion Petre, acest Valentin Stan de la podgorie


Nu e seara pe saptamina in care televizorul edilului pancean, Ion Petre, sa nu-l gazduiasca pe jurnalistul Ion Cristoiu la "Sinteza Zilei". Primarul PSD e cel mai mare fan al emisiunii. Unul, pentru ca-l injura pe Base si, doi, ca alde Mihai Gidea il baga prea mult in seama pe "Tutankamonul" ziaristilor, vrinceanul Ion Cristoiu. Despre acesta, Petre are numai cuvinte de lauda din moment ce a fost fiul Liceului "Ioan Slavici" din oras. Si ca sa vedeti ca cine asculta prea mult de file-urile lui Valentin Stan ajunge ca el, aflati ca primul pancean, daca vrea, il imita la perfectie pe "nebunul" analist politic cu laptopul. "Pai domnu\' Gindea, vreti sa ascultati ce spune file-ul?"


"Of, of, mai, mai" cu Geta la Garda

Celebra cintareata de muzici populare, Geta Postolache, suparata probabil ca nu o mai cheama si pe ea Marioara Murarescu pe la Tezaur Folcloric, isi face reclama cum poate. O poza colorata cu ciocirlia Vrancei sta in geam si la Garda de Mediu, acolo unde un fan a asezat-o la vedere, printre anunturile de angajare la Comisariat. Oare se pune de vreo nunta la Mediu? Sau de vreun botez? Vai! Sigur asta e! Convinsa ca noul sef vrea sa faca petrecere cu lautari si pingele rupte, doamna cintului popular de la Vrancea s-a gindit sa-i lase un numar de telefon pentru un chef de 3 zile si 3 nopti. "Floare verde din ograda/ Numarul meu e-n geam la Garda". Of, of, mai mai...





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 8 ore, 39 minute, 29 secunde
Am ajuns la concluzia ca trebuie sa-mi schimb televizorul,ca nu-i incapea capul astuiia pe ecran.Cata minte trebuie sa eziste in asemenea cap .Desi la astia mintea sta lejera si nu da pe afara in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.