Caterincă Mioritică

Vin alegerile!

Ziarul de Vrancea
15 mar 2008 562 vizualizări
- Teatru absurd (si nu prea) intr-un singur act, mai multe scene si aceiasi spectatori.

Actul I

Scena I


Intr-o sala de sedinte, doi domni corpolenti si cu ochelari se afla la o masa si discuta in soapta. Rind pe rind, in sala intra alti domni si doamne si isi iau locurile pe scaune. Primul domn cu ochelari anunta graseind deschiderea sedintei:


- Dragii mei, cu votul uninominal am aranjat, ati vazut. Domnu"â„¢ Presedinte, aici de fata, a promis ca de data asta se tine de cuvint si se duce la Senat. Eu la CJ. Domnu"â„¢ a promis ca se ocupa de tot.

Voturi, urne mobile, statistici, turism, transport si supraveghere. Deeeci "¦ Grosu la Prefectura, Doaga la Politie, la Finante oricum e Grigorica. Baiat bun! A fost si la noi si la ei. In fine, padurile le ia Duta

sau Raduta, nu stiu.. ca pe astia doi ii incurc. Nu, draga, Dragos nu se supara. A luat si el ceva teren si ceva padure, e in regula! Sa fie el sanatos ca sa poata cheltui ce a strins pina acum. Buuuun! Acum,

dl Popa. Asa cum am stabilit, ciocu"â„¢ mic, ca la Bolotesti ramine cine este, ca mi-a promis ca imi face si rost de acte pe terenul pe care-l am la KM 25! Nu, cu revendicarea nu-i nicio problema, s-a aranjat!

Nu primeste nimeni nimic! Asa, ce mai era? Ah, da! Asa cum am stabilit, Culai va pierde la Focsani. Aveti ceva de comentat, dl Romica? Cred ca nu! Fata ati vazut, v-am angajat-o! Cit priveste expertiza dvs., asta nu ne intereseaza. OK! Domnu"â„¢ cu umbrela inchide-o, ca aici nu ploua si nu sintem la Senat. Si vorbiti mai pe intelesul nostru, nu in limbajul orcilor, ca nu va intelege decit Lica atunci cind vorbiti in ultrasunete.


Dl cu umbrela: Mmmmm"¦


- Nu inteleg ce spuneti?


Dl cu umbrela: Mmmmm..


- A, sigur, nu va faceti probleme. Ramine cum am stabilit. Dl baron (scuzati!) aici de fata, ia patru colegii, noi trei si matale unu. Atit! Eventual niste caramida de la Vega ca sa-ti termini casa aia, ca

iar te iau ziaristii la ochi. Lica merge cu mine la CJ, vice. Ca si talibanul de Valerica. Dl Serban la Industrii. Lui nea"â„¢ Cornel ii dam ceva de lucru lu"â„¢ frac-su si uita de deputatie. Mda, nu va suparati ca Mazarache a venit la noi, ca stiti ca avem si noi nevoie de una, de alta, acu"â„¢ in campanie. Dupa aia il servim si noi. Citeva contracte la extinderea pietei, citeva contracte de furnizare cirnati, mezeluri, clante "¦ de usi, televizoare.. Vedem noi ce mai e nevoie pe la CJ, pe la Senat. Doamna Doina, de ce va foiti pe scaun? Va deranjeaza ceva? A, vreti sa plecati? Drum bun! Pa! Pa!


Dl Mazarache: - Domnilor precum stiti, eu am o vorba: ori toata lumea la cascaval ori toata lumea pe margine"¦


Dl cu ochelari: - Da dom"â„¢le am stabilit! Unde ramasesem? Ah, da la colegii. Pai, le facem pe zonele noastre de influenta si pe cascavalul care vine de la UE. Ca acu"â„¢ e cascaval din ala gras, nu de post ca

pina acum. Aaa.. astia cine sint? Ziaristi? Si ce vor? Bai, Gabi ia tu baietii si du-te dincolo. Da-le comunicatu"â„¢ ala. Nu ala cu alianta, alalaltu"â„¢ cu "jos baronu"


- Scuzati, domnu\' Presedinte, de chestia cu baronu"â„¢, da stiti, asa e cu alegatorii tre"â„¢ sa le dai ce vor sa auda. Gata, am terminat! Luati pancardele, fluturasii si la muncaa! In cartiere, in sate, pe zone si nu

uitati bisericile. Vreau voturi! Mergeti din usa-usa!


Doamnele si domnii se ridica si ies grupuri, grupuri pe usa luind-o unii la stinga, altii la dreapta. Se aude strigind: Jos PSD!, Jos Guvernu"â„¢! Jos Baronu"â„¢! Huoo PDL! Domnul cu ochelari il ia de brat pe domnul tacut, tot cu ochelari si ies din scena pe o usa laterala. De afara se aude un piuit. "Razboi total! Sa moara mama, stiam!"


Actul I

Scena II

1 Iunie 2008, Ziua Copilului


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.