Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
9 feb 2008 735 vizualizări
Doar o birfa sa-ti mai spun!

Vicepresedintele nu are bani de jacuzzi

Prezent la deschiderea unui magazin cu cazi, baterii de dus, robineti si perii pentru wc-uri, mina dreapta a lui Marian Oprisan de la CJ, vicele Mircea Diaconu, s-a confesat ca i-ar placea si lui o baie cu spoturi, senzori si tevi care nu prind piatra si nu se fisureaza. O baie cu cada cu bulbuci unde sa se relaxeze dupa solicitantele sedinte cu seful, cu o oglinda clara unde sa isi aranjeze spincenele de bunicut aparent inofensiv si cu un tron de pe care sa rasfoiasca presa dimineata. Numai ca preturile practicate de firma respectiva i-au cam spulberat visul lui mos Diaconu, ca un ac ce sparge balonul de sapun care se ridica din cada unde se joaca un bebe cu ratuste si pistoale cu apa. Poate daca va aude seful, i se face mila si, de ziua de nastere, va cheama la el la vila de la kilometrul 27 sa vedeti cam cum e cu jacuzzile si cu chiuveta cu leul Versace. Atentie insa sa nu stropiti pe jos, se supara seful!


Consilierul SRI vroia placuta de la DNA


Dilema mare pentru alesul local democrat-liberal cu nume de Apostu Croitoru si Vasile. Noua masina, cu care a cam bagat la suspiciuni numeroase personaje din lumea politichii mioritice, ar fi trebuit sa poarte initial placuta de la DNA. Si pentru ca al nostru ales local s-a gindit in perspectiva ca institutia va fi rebotezata, a ramas la o prescurtare ceva mai secretoasa, SRI. Noi credem ca un DNA la numarul masinii sale parcate undeva aproape de Consiliul Judetean ar fi speriat ceva presedinti de CJ. Datul mare cu numarul special la masina nu-l prea intelegem, domnul profesor putind foarte bine sa fie la fel de modest cum e in luarea cuvintului la CL si sa isi puna la numar prescurtarea partidului ale carui interese le reprezinta, PDL sau chiar al institutiei unde ridica mina, CLF sau poate initialele numelui sau, VAC. Dar nu ar fi fost la fel de bengos ca SRI.


Schiez, deci ma odihnesc


Doamna de fier a Consiliului Local a luat o pauza. Dumneaei se odihneste inainte de marea confruntare electorala pentru alegerile locale din mai. Daca toata lumea si-a luat vacanta de iarna de sarbatori, Mirela a preferat luna februarie pentru concediu. Ca o democrat-liberala care se respecta, Mirela a plecat la schi. Dar nu la Predeal, pe Clabucet, ca tot romanul modest. Blonda din CL a preferat schiul in Alpi si mai ales pe pirtiile din Austria. Nu putem decit sa-i uram vacanta placuta, alunecare usoara, fara incidentele din iarna trecuta, cind talpicul a alunecat, iar glezna din clapari s-a luxat.


Se cauta chelios fundamentalist


Seful de partid al doamnei de fier, ofuscat ca sotia sa a fost matrasita din postul nr. 2 de la Ape, a sustinut ca familia sa este victima neajutorata a politicului. Care politic trage dinspre liberalii fundamentalisti gen Catalin Popescu (sic!) sau "unul chelios de la Agricultura". Pentru ca declaratia lu\' Jan Vraciu a fost extrem de stricta, noi oferim un premiu celui care il identifica pe chelios. Pentru ca la Directia Agricola sint cam multi cheliosi, incepind cu directorul Neata, care insa iese din cauza fiind membru PD-L si continuind cu Vieru, Rosu sau Barculescu. Premiul va consta intr-o calatorie cu autobuzul pe traseul PD-L, Independentei - PD-L, Bd. Brailei.


Race-ul PNL cu iepuri in fata


Potrivit democrat-liberalilor lansarea la apa pentru postul de primar al Focsaniului a liberalului RP Postelnicu nu este decit praf in ochii alegatorilor. Mai exact, Postelnicu este plantat acolo pentru a induce adversarii in eroare, el fiind de fapt iepurele din fruntea unei curse de ogari. In substrat insa, pentru RP Postelnicu s-a facut rezervare la fotoliul de prefect in loja oficialitatilor, dar se asteapta invitatia scrisa de la Guvern.


Scenografie mioritica cu pret de Comedie Franceza


Bugetarul Teatru al Maiorului Pastia din spatele viitorului Palat Episcopal este mindru sa gazduiasca scenografii cu preturi de Comedie franceza. Birfitori cu suflet mare, dar cu grija pentru banul public, de la Teatrul da vis-a-vis de magazinul Putna, spun ca Sorin Francu, alias Bachus din piesa cu repetitie si car cu boi adusi cu trancarul la oras, ar fi aprobat cheltuirea a nu mai putin de 1 miliard pentru punerea in scena a "Femeii din manuscris". Suma fabuloasa si pentru Teatrul National, unde am telefonat dupa o oferta, si de neimaginat pentru un teatru de provincie. Consilierii judeteni insa voteaza la gramada bugetul si nu au timp sa citeasca aceste amanunte. Un miliard nu-i mult, dar daca socotim ca "Femeia din manuscris" s-a jucat doar de citeva ori, si atunci la Zilele Municipiului, ar cam trebui sa ne intrebam cum face necuratul de se poate cheltui 1 miliard pentru 5 scari, 10 roti, niste funii, o caruta de placaje si un scripete ruginit? Oricum este misto sa faci scenografie mioritica cu preturi de Comedie Franceza.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.