Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
26 ian 2008 877 vizualizări
Situatia candidatilor liberali la Primaria Focsani la alegerile din acest an s-a schimbat cu 180 de grade.

Nini Rasturnelu\', acelasi cu Ninocchio Scuzelu\'

Seful liberal e dispus sa se sacrifice pe altarul ideologiei liberale numai sa puna mina pe stampila de primar al Focsaniului. Asa se face ca aruncatii in cursa, respectiv Lady Fodo si Culai Latcan reprezinta de fapt praf in ochii adversarilor si ai presei. Pe margine stimati cititori se antreneaza cu stoicism Ninisor. Daca sortii vor cadea pe umerii geamanului de la liberali aceasta va insemna ca locul Arco Proiectul feciorelnicului Didi Bacinschi va fi luat de Euro, tot Proiect, si sa te tii atunci proiecte pe bani publici in urbea de pe Milcov. Si parca pentru a dovedi ca tentatia scaunului de primar este anul acesta mai mare decit cea a fotoliului de parlamentar, Ninisor s-a apucat sa-si ceara scuze mediei locale pentru iesirile nervoase de la ultimele conferinte de presa. Si pentru a se tempera si-a luat una bucata de distonocalm de purtator de cuvint.


Licitatie cu strigare liber(al)a


Doamnelor si domnilor, s-a deschis licitatia liber(al)a la functiile de alesi in campania de anul acesta. Ciocanelul va adjudeca contra sumei de 20.000 de coco un modest post de consilier local. Pentru fonctia de primar tariful minim este de 60.000 de coco. Cit priveste fotolilul plusat de senator sau deputat acesta se liciteaza de la 100.000 de euroi in sus. Odata deschisa Casa de licitatii liber(al)a locala, doritorii fie din interior, fie din afara si-au luat cite un numar de ordine si au pregatit pusculitele si cecurile pentru a achita onorariile cerute de la Casa Centrala. Urmatorul!


Madam Trofin vrea bani pe gafe


Pe lista judecatorilor care cer o serie de drepturi banesti de la Ministerul Justitiei, in plus peste salariu, se numara si madam Trofin, cea dovedita cu balanta cam strimba cind l-a scos basma curata pe secretarul-conserva Mindrila. Dupa gafa profesionala, intentionata sau nu??, pe care a comis-o, reparata de Curtea de Apel Galati, madam Trofin ar fi trebuit sa ceara sa-i fie scazut din salariu, nu sa-i fie marit. Ma rog, cind ai tupeul sa spui ca negru-i alb in dosar si viceversa, ce mai conteaza ca ceri citeva mii de lei in plus de la buget. Sistemul sa traiasca! Altfel, magistratii cu probleme ar avea ceva teama atunci cind ar apleca urechea si buzunarul intr-o directie care n-are legatura cu echidistanta si impartialitatea.


Horia Dumitrescu, cap sau pajura?


Profesorul de istorie Horia Dumitrescu, director al Muzeului Vrancei din 1990, si-a asigurat locul la "cirma" institutiei pina la sfirsitul vietii. Dupa reusita inaugurarii Muzeului Unirii, in care Traian Basescu a deschis campania electorala a social-democratului Marian Oprisan, sintem convinsi ca seful administratiei judetene il va numi pe Horia Dumitrescu director pe viata, asa cum erau odinioara senatorii romani. Numai ca exista o problema, inca neelucidata: furtul monedelor romane de la Muzeul Vrancei, monede care au disparut fara urma. Nu se stie cind vreo moneda romana va scoate capul dintr-o colectie privata. Sa vezi atunci confesiuni pe moneda!




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.