Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
5 ian 2008 980 vizualizări
Directorul fabricii de caldura din Focsani, Valter Popescu are atestat de luptator. Nu cu frigul si gerul care suiera prin calorifere, asa cum v-ati gindit probabil, ci cu taurii furiosi.

Valter Popescu, matadorul de la ENET

Ole! La o vizita in patria luptelor in corrida, Valter Popescu a primit in dar un afis care ii atesta calitatile. Si pentru ca este un adevarat matador, cu tinuta impecabila si ochi vigilent, el matador a primit si un nume hispanic, Joselito Valter Popescu. Posterul este tinut la loc de cinste in biroul sau, alaturi de o teorie care se aplica in orice domeniu, cea a relativitatii. Formula lui Einstein se pare ca nu are acoperire in realitate, din moment ce Valter Popescu este foarte apreciat in functia pe care o ocupa. Caci numai un matador, luptator cu raul frigului, poate razbate atitea ierni capricioase si cu vint de schimbare.


Pila DIP-ului la Dila OPC-ului


Seful OPC Vrancea este fericitul posesor al unei pile imense. In biroul sau de sef al protectorilor de consumatori, Dumitru Dila are pusa la loc de cinste o pila uriasa.

Potrivit propriilor declaratii pila a apartinut lui Dan Ioan Popescu, fost membru PSD, actualmente conservator. Pila i-a fost subtilizata DIP-ului de pe vremea cind acesta era ministrul industriilor, iar Dumitru Dila, matrasit de la sefia OPC, isi facea ucenicia pe la Bucuresti sub poalele Rowanei Plumb (PSD). Nu stim la ce i-ar mai folosi acum lui Dila o pila la DIP avind in vedere ca acesta nu mai este la PSD, iar Dila a plecat de la PSD, via PD la liberali. Daca insa tinem cont de faptul ca singurul partid cvasiparlamentar in care nu a fost pina acum Dumitru Dila este Partidul Conservator, este lesne de inteles precautia sefului OPC de a-si pastra un loc de refugiu in cazul in care liberalii ii dau verde din barca lor.


Si pina la urma el va fi candidatul?!


PNL-ul vrincenesc se bate pentru Primaria Focsani. Cu toate armele posibile si de calibre diferite, fie ca ele poarta numele consilierilor locali Dobre, Corneanu sau al consilierilor judeteni Copaci ori Latcan. Pina la urma aruncarea acestora in joc se pare ca a fost numai de fateta, probabil cu gindul ametirii adversarilor. Numele greu, ca un as din mineca, abia acum vine, in persoana prefectului apolitic Dragos Mircea. Sa vedem insa ce strategie va incepe acesta impotriva primarului etern Bacinschi, cel care poate cistiga o batalie electorala si fara a se arata oamenilor. Dar poate nici numele lui Dragos Mircea nu este cel definitiv, sa nu se transforme in... Nicu Mazere!


Puterea zace in pantaloni


Lady Fodo, doamna cu frizura de Printesa Di de la CL, ar trebui sa inceapa sa poarte pantaloni. Asta daca vrea sa ia fotoliul de primar. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de o firma de consultanta politica de la Bucale, lady in cauza ar fi cel mai potrivit primar daca ar fi... un fel de sir, adica sa poarte pantaloni. Cei mai populari ar fi Nicolae Latcan, liberalul de la CJ si Lady Doina Fodo, liberala in fusta de la CL. Are sanse, buna e, dar... Ar trebui ca populatia Focsaniului si domna care tinteste la Primarie sa ajunga la un compromis... scotian. Un kilt, fusta barbatilor din tara lui Sean Connery!


Alo, sint eu Picasso... Puiu!


Continua razbelul total intre doua institutii de cultura mioritice care impart acelasi sediu si, ne scuzati, pina ce si acelasi tron, Directia de Cultura si Centrul Creatiei. Recentul motiv, un presupus trafic cu obiecte populare traditionale din Vrancea. Seful culturii mioritice declara ca il are pe colegul sau la mina si ca de data asta e "greu". O factura telefonica de 10 bulioane a ajuns ca din intimplare la vecinul de culoar. Si cind a desfacut sa vada cit s-a vorbit, cu cine, ca vine si cu desfasurator, si catre ce destinatari merg apelurile de la Creatie, sa cada jos din picioare. Pe linga factura babana, ghiciti cu cine s-a vorbit. Potrivit paparazzilor, cica e vorba de multe numere de Occident, cu care nu s-ar fi stabilit date ale unor manifestari culturale, ci cu care s-ar fi pus de acord anumite tranzactii. Mmm... suna periculos, trage catrinta aia in jos!


Cind in mintea vostra e noapte, mai deschideti cite o carte!


Se spune despre gramatica limbii romane cum ca ar fi printre cele mai dificile de invatat. Atit de grea este incit nici macar propriul popor nu este in stare sa si-o insuseasca. Pe usa unui Loto din Buzau, unde am intrat inainte de Noul An sa imi caut norocul pe 2008, si de unde am cistigat 12 RON, statea scris grijuliu: "Inpingeti". Ce sa fac? Poate sa "inpung" sau sa "inpart". Sau, si mai bine, sa ma "inbogatesc" "innimerind" sase din 49. Si ca sa vedeti ca este greu, dar foarte greu, va sfatuiesc sa incercati la un restaurant in Busteni, o portie de "creer". Nu stiu ce veti primi in farfurie sau cit de gustos este, pentru ca nu am incercat. Cert este ca la unii dintre noi, "creerul" nu prea mai este partea cea mai importanta a sistemului nervos central, organ al gindirii si al constiintei. Si nici macar daca il maninci pe al porcului Ghita sau pe al vacutei Milka nu ajungi sa te destepti. Abia acum inteleg de ce imnul nostru de stat este "Desteapta-te romane". Numai ca versul trebuia sa continue cu "din somnul constiintei".


Gardianul fara armata de la lift


Stiti reclama la pensiile private in care gardianul se apuca de construit o armata de soldati nemuritori din lut care sa pazeasca comoara? Am gasit noi locul comorii si materialul din care vor fi construiti ostasii, asemanatori cel mai probabil armatei de ceramica construite de chinezi. Este liftul unui bloc inalt din Focsani, ascensorul suferind defectiuni majore chiar in noaptea dintre ani. Insa locul paznicului vigilent din reclama era gol. Acesta isi lasase scaunul de veghe si probabil era plecat in cautarea motivatiei pentru a sta zi lumina linga lift. Lasind gluma la o parte, de acest tratament au avut parte locatarii unui bloc de vis-a-vis de Piata Unirii care si-au avertizat vecinii de inutilitatea ascensorului prin proptirea in usa a unui scaun si a unui sac cu moloz. Nu era mai simplu un afis cu "lift defect"?


Comunicati, dar faceti-o protejat!


Se spune despre reclame ca ar fi sufletul comertului. Dupa cum puteti observa in fotografie se pare ca romanii au nevoie sa caste ochii larg si sa lase prejudecatile de-o parte. O reclama mare, cit sa roseasca toate babele si domnisoarele pudice cind se vorbeste despre sex. Reclama la prezervative este asezata strategic deasupra celei la telefonie mobila. Cu alte cuvinte, iubaretilor puteti comunica, insa faceti-o protejat! Ca sa nu va treziti dupa noua luni ca aveti unul sau mai multe costuri suplimentare!


Vip-urile Vrancei, de la skiuri la excursii pe urma cavalerilor


u majoritatea oamenilor politici au ales muntele pentru a petrece de Revelion u la Busteni, alaturi de seful PRM, Adrian Popescu, a inspirat aer tare de Caraiman si Vacaroiu u prefectul Mircea a fost foarte norocos sa poata ateriza pe Otopeni cu citeva minute inainte de inchiderea aeroportului


Viforul napraznic care a lovit Romania in aceste zile i-a gasit pe multi dintre oamenii puternici din Vrancea la adapost de ger si vint care spulbera zapada. Statiunile montane de pe Valea Prahovei au fost cele mai cautate, aici politicienii, oamenii de afaceri si artistii alegind sa isi petreaca inceputul de an skiind, plimbindu-se cu telecabina, vizitind obiective turistice sau petrecind la restaurante cu meniuri copioase. Nici zona montana a Vrancei nu a scapat de vizitatori celebri. O parte dintre cei care ne conduc au ales sa petreaca alaturi de familie in zone ceva mai calde, cu ape albastre si raze prietenoase de soare. Astfel, printre cei care au ales sa respire aerul ceva mai ozonat de la cota 1.400 de la Sinaia s-a numarat si omul de afaceri Nicu Mazere, el fiind de altfel unul dintre obisnuitii pirtiei. Acesta s-a pregatit cel mai probabil pe skiuri si la slalomuri pentru dura competitie pentru scaunul de primar al orasului Focsani, invatind sa se fereasca de obstacole si sa alunece gratios printre contrele adversarilor. La fel, doctorul Adrian Popescu, liderul PRM Vrancea, a lasat Vrancea pentru aerul curat de munte, acesta petrecind un sejur de Anul Nou la Poiana Tapului, in Busteni. De altfel, Valea Prahovei a rasuflat de vip-uri in aceasta perioada. Printre cei care si-au lasat bolizii pentru o pereche de ghete imblanite s-a numarat si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, flancat atent de sepepisti fiorosi. Nici lumea artistilor nu a ratat o portie dura de instructaj pe skiuri si pe snowboard. Tot la Sinaia s-au "batut" pentru o masa la restaurantele de pe pirtia de ski acordeonistul ex Spitalul de Urgenta, Vali Craciunescu, dar si solistul admirat de generatia de mame, Daniel Iordachioaie. "Provincialul" Eugen Radu, claparul formatiei, si-a respectat statutul in trupa si s-a echipat cu clapari rezistenti pentru citeva lectii pe skiuri pe pirtia Kalinderu, in Busteni.


Pe urmele cavalerilor


Liderul liberalilor vrinceni, deputatul Nini Sapunaru, a sarbatorit trecerea in 2008 tot la munte, insa a ales pentru refacerea bateriilor pentru solicitantul an electoral satul montan Lepsa. Daca majoritatea oamenilor politici au ales muntele pentru a celebra trecerea in noul an, prefectul Dragos Mircea a ales o destinatie ceva mai blinda ca temperaturi. Canadienele si puloverele cu modele norvegiene au fost inlocuite cu tricouri si ochelari de soare. Destinatia unde a ales reprezentantul Guvernului in teritoriu sa isi puna dorinta la cumpana dintre ani a fost Malta, insula cavalerilor ioaniti din Marea Mediterana. Dragos Mircea a plecat spre Valletta impreuna cu familia si a fost unul dintre cei mai norocosi. La intoarcerea in Romania a avut bafta sa ajunga pe aeroportul "Henry Coanda" chiar inainte de a se impune restrictia de aterizare din cauza conditiilor meteo. Asta chiar e bafta de prefect! In citeva zile se va relua la capacitate maxima activitatea in toate institutiile si cel mai probabil VIP-urile Vrancei vor lasa amintirile de concediu pentru obositoare si fructuoase sedinte si comitete. (Iulia CRETU)



Instructoarea de ski politicianist


Semnele luptei electorale pentru un fotoliu de belfer in Parlamentul European au ramas inca pe panourile publicitare si zgirie ochiul turistului indiferent la dueluri intre palate, venit sa se descarce la un vin fiert la munte. Nici macar in drum spre pirtie nu te lasa chipurile zimbarete si privirile timpe in obiectivul aparatului care intregesc imaginea politicianului roman. La Busteni, la poalele muntilor Caraiman, clasa democratilor isi mentinea lipiciul pe panou la temperaturi de sub 0 grade Celsius. Utilitatea mesajului politicianist a fost insa depasita de cea a mesajului concedianist: "spre pirtie". Nestiind prea bine candidatii unui anumit partid, mai nou reformat prin alipire de nemultumiti liberali, ai putea spune ca domnita Roberta Anastase e instructor de ski si te asteapta echipata in costum de fis portocaliu, ochelari de soare si bete de sprijin sa te invete cum sa te dai cu skiurile si cu snowboard-ul. Sa faci slalomuri printre adversari si sa arunci cu zapada in ochii prostilor opriti pe marginea pirtiei. Sau sa incerci un zbor acrobatic peste un dimb si sa bagi in boale picii cu saniute de la poalele pirtiei. Ajungind insa in virful dealului ramii dezamagit ca Roberta nu e instructoare de dat pe derdelus si ca e de ceva vreme plecata la Bruxelles. E mai interesant derdelusul de la Parlamentul European.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.