Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
22 dec 2007 759 vizualizări
Partidul Social Democrat dezvolta o noua strategie de cucerire a electoratului, dupa cum arata cei patru consilieri locali focsaneni de mai sus, care si-au luat imaginea de politician interesat de binele comunitatii.

Sprijinirea in deget

La ultima sedinta din acest an (slava Domnului!), alesii s-au chinuit sa fie atenti si sa isi tina capetele drepte pentru a intelege explicatiile primarului social-democrat Decebal Bacinschi. Si au apelat la pozitia manechinului care se doreste fermecator, sprijinirea barbiei in deget, cu privirea patrunzatoare si nasul pe sus. Or fi invatat de la seful de partid ... Dincolo de a fi ei papusi masculine, gestul a aratat mai de graba a plictiseala, dezinteres si ginduri fugite prin orase infratite cu Focsaniul. Cu mintea la cumparaturile de porc si la cadourile pretioase pentru sotii, dar cu prezenta corporala tintuita chinuitor in scaunul de consilier, alesii nostri au vrut sa pacaleasca auditoriul pozind in elevi constiinciosi. Nu s-au putut insa abtine sa nu isi prinda fata in miini de somn, mascind astfel si vreun cascat! Propunem ca din anul 2008 sedintele sa inceapa cu o pauza de cafea pentru trezirea interesului!



Functia de prefect cu rugaciuni se tine


Umbla vorba prin tirg ca functia "capitanului de judet" Dragos Mircea este tinuta intacta si cu rugaciunile fierbinti rostite in gind si cu voce tare, in fiecare zi de post, de distinsa sa mama, o doamna cumsecade si cu multa frica de Dumnezeu. Daca mama Lucia se roaga vineri de vineri pe la o biserica de prin muntii Buzaului, unde-i pune la blestem pe toti dusmanii si dusmancele fiului sau, cel mai dintre toti baronii locali, mama Mircea da periodic fuga in muntii Neamtului, pe urmele lui Petru Voda, unde pune acatiste pentru calmarea spiritelor politice din "provincia europeana" si se roaga la un preot batrin pentru ca fiul sau, pe care-l stie cam coleric din fire, sa nu cada in ispita si sa ia cele mai bune decizii in ceea ce priveste fonctia. Dupa cum se vede treaba, cel putin pina acum, cerul i-a ascultat rugamintile distinsei doamne Mircea. Daca fiul sau Dragos este in continuare ispravnic, fiul sau cel mic tocmai a avansat executor judecatoresc iar pina in magistratura nu mai e decit un pas. Vedeti ce mult fac rugaciunile de mama!?


Mila de procuror


Procurorii focsaneni au fost atit de milosi in ultima zi de munca din 2007, incit nu numai ca nu au trimis pe nimeni in judecata, n-au arestat sau amendat vreun amarastean, ci au lasat de la ei si i-au dat o veste buna domnului Cosor. Hirtiuta din Elvetia care ii da liber la jdemii de hectare de padure e pe drum. Care, cum, cind si unde, in colectia de primavara - vara, pe faleza de la Galati.


CUP face cafea cu apa lor, adica rece


Compania de Utilitati Publice RA Focsani isi promoveaza la maximum produsul lor, pe care cer printre cei mai multi bani din tara, apa rece. Drept urmare, la recenta conferinta de presa, jurnalistii au fost invitati la un "ice coffe", adica ness care se freaca cu apa rece. Intelegem litigiul dintre CUP si ENET, unii de la robinetul rece, altii de la robinetul cald, dar totusi e cam frig afara si parca un frappe iti ingheata si singele in vene. Si domnul Vasilescu nu poate spune ca nu are bani de un fierbator electric, ca doar are un salariu mai mare decit al primarului.


Consiliera lu\' Mos Craciun


- Minca-o-ar mosu\' pe ea de fata! Ce-si doreste fata blonda sa-i aduca mosu\'?

- Mosule, eu as vrea sa-mi aduci muschii lui Arnold Schwarzenegger sa-i pot trinti cu capul de toti peretii de sa nu se vada pe Jan, Lica, Nicu, Mioara si toata gasca lor care ma trag de codite si imi pun praf de scarpinat in sortulet. Si mai vroiam, Mosule, sa-mi dai sa conduc doua partide asa cum conduce lady Fodo, dar vad ca dorinta mea s-a indeplinit ca acum avem si PDL si PLD la un loc.

- Vai, fata mosului, dar cum poate o doamna de fier ca tine sa ceara asa ceva? Vrei tu oare puterea? Nu vrei case, averi, haine de firma sau cosmetice, asa cum ii sta bine unei femei de afaceri?

- Da, Mosule, putere vreau sa am, ca vila si masina este. Este si barbat care sa ma iubeasca. Si bani si toale de firma, da\' putere sa-i pun pe coji de nuci pe astia si sa-i bat in procente la fundu\' gol, n-am! Si fa bine sa gasesti in sacul tau ceva PUTERE, ca de nu, te busesc de nu te vezi! A, era sa uit, poate ii aduci un cadou si lui Cornelius ca l-am pus tare bine cu sefii cu gura asta a mea !!! Pentru el "¦ as vrea "¦., sa ma gindesc, sa ma gindesc "¦ as vrea "¦ tot culoar politic, asa cum am cerut si eu la venirea in partidul lui "¦ Mos Craciun!

Politicieni de onoare


Liberalii au pus mina de la mina si i-au dat pina la urma baronului Oprisan pomana porcului. Adica una portie de 75 milioane lei, numa buni de ingropat in drumurile care nu se mai termina de reparat de vreo doua legislaturi. Fratele Miron Mitrea i-a promis lui Bogdan Olteanu ca Marian Oprisan ii promite lui Nini Sapunaru ca nu-i da teapa, si ca banii vor merge la toate comunele din judet, dupa nevoi.

Mitrea: "Marian, atentie la mine. Ramine cum am stabilit cu domnul Olteanu".

Olteanu: "Domnu\' Oprisan, va rog frumos, asteapta lumea pe hol. Mai avem judete la rind".

Sapunaru: "Marian, sintem oameni de onoare. Uite aici intelegerea nescrisa, daca vrei o semnez eu primul...".


N-a fost nevoie de prea multe vorbe, oamenii s-au inteles din priviri. Bogdan Olteanu s-a uitat la Nini Sapunaru, Sapunaru s-a uitat la Miron Mitrea, Mitrea s-a uitat la Marian Oprisan, Oprisan s-a uitat in sus.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.