Caterincă Mioritică

Ziarul de Vrancea a gasit telefonul lui Mos Craciun

Iulia Crețu
1 dec 2007 1341 vizualizări
Mosul a venit deja la noi la redactie si a dat peste curiozitatea unui copil de clasa a III-a u pustiul a aflat ca batrinul a fost si el odata tinar si chiar se pricepea la fotbal u Mos Craciun a fost si la vot pentru PE, iar acum isi face agenda pentru luna decembrie u gradinitele, scolile sau parintii care vor sa faca o surpriza copiilor au la dispozitie numerele de telefon ale lui Mos Craciun

Se aude clinchet de clopotei! Mos Craciun se anunta in oras, in haine noi si rosii, la fel de darnic si glumet si din ce in ce mai in pas cu moda. Daca in veacul trecut saniuta trasa de reni era la moda, iar copiii ii trimiteau scrisori tocmai in Laponia, acum Mos Craciun vine la cei cuminti cu avionul, taxiul, are colinde pe CD-uri si primeste cereri pentru daruri prin sms. Pentru a pastra misterul asupra identitatii lui Mos Craciun am convenit ca in acest text sa nu dam numele batrinelului simpatic care sta la cheremul parintilor si al bunicilor in acest sezon si ii face sa zimbeasca pe micuti. Va raspunde simplu, la apelativul de Mos Craciun. Si ca sa va convingeti ca povestea este cit se poate de reala, aflati ca mosul a venit la noi la ziar initial pentru a da un anunt la Mica Publicitate pentru serbari si petreceri ale celor mici. A dat insa peste Andrei, un pusti "fisnet", dupa cum l-a caracterizat chiar mosul, care l-a cam pus in incurcatura. Mosul a demonstrat ca este "de-adevaratelea" dupa ce i-a spus ca ii cunoaste profesorii si stie ce note are la scoala. Dupa ce l-a privit circumspect, Andrei i-a cerut batrinului sa ii aduca carnetul unde isi tine Mosul notitele despre toti copiii din lume. "Mosul are aceasta meserie din 2001 si in sapte ani cred ca am fost pe la aproape 8 mii de copii. In fiecare an, pentru doua saptamini ma duc la ei", ne-a spus batrinul lui Craciun. "Dar de unde vii? Si cu ce?", l-a intrebat Andrei. "Pai stau la Polul Nord si vin cu avionul, am un abonament special de Mos Craciun si merg pe unde vreau eu. Acum am coborit la Praga si am venit in Romania. Iar casetofonul pentru colinde l-am luat din Australia cu 1.000 de lei. Am vazut ca la Focsani este un oras frumos, cu multi copii destepti", spune Mos Craciun. Deranjat ca Mosul vorbea prea tare, Andrei l-a sfatuit: "Nu mai tipa ca racesti de tot si nu mai poti duce cadouri la copii! Auzi, Mosule, dar tu ai votat? Cu cine?", a fost curios pustiul. Si ca sa nu se dea de gol ca e de fapt Mos Craciun de la Polul Democrat, batrinul a convenit sa ii raspunda: "M-a prins votul pe la voi si am votat si eu. Partidul Mosilor Craciun, asta e partidul meu", l-a lamurit mosul cu barba alba pe piciul de clasa a III-a.


L-a intrebat ce e cu Steaua si cu Elodia


De mania nationala pricinuita de disparitia avocatei Elodia nu a scapat nici macar Mosul de la Polul Nord, luat la intrebari de baietel. Ca tot vede mosul tot si le stie pe toate. Sa ne spuna si unde este Elodia. "Am auzit de avocata de la Brasov si de sotul ei, cum sa nu stiu, stiu", i-a spus Mosul in rosu lui Andrei. "Dar de unde stii tu toate despre mine, la ce scoala sint si cine sint profesorii mei? Imi aduci si mie carnetul unde ai scris, sa vad si eu, ca zici ca stii tot despre mine. As vrea mai multe calificative de Foarte Bine la scoala, poti?", l-a intrebat Andrei pe Mos Craciun. Dupa o discutie ca de la barbat la barbat, ma rog, de la baietel la super-bunic, s-a ajuns si la pasiunea cea mai mare a domnilor, fotbalul. Si aici, drama stelista a unit doua suflete, cel nins si sugubat al lui Mos Craciun si cel sincer al micutului. S-au intristat ca nu mai sintem in Europa si au declarat ca spera macar la anul sa fie mai bine. Iar Mosul a tinut sa se laude ca nu mereu a fost Mos si cu burtica si a mers in toiag. In tinerete... "Am jucat si eu fotbal, la Progresul din Vidra, dar mai mult am stat in poarta. Aveam costum din matase", si-a amintit batrinul. Iar Andrei a tinut sa afle daca suporterii erau si atunci rai. "Nu era violenta pentru ca umbla militianul si ii articula pe sira spinarii pe cei rai de nu le mai trebuia", a incheiat Mos Craciun. Si ca doi adevarati prieteni, cei doi au vrut sa faca schimb de numere de telefon. Iar cind Andrei a plecat sa ia telefonul, Mos Craciun (tinem sa precizam ca discutiile au durat cam trei sferturi de ora) s-a dus direct spre un scaun si a decretat: "Of, tare istet e baiatul! Nu m-a crezut ca ii stiu profesorii. Si sa ma intrebe cu cine am votat... De unde stie el asa multe? Am obosit". Credem ca trebuie sa faca Mosu\' o preselectie pentru spiridusi si ajutoare. Si ca sa va convingeti ca Mos Craciun este adevarat, batrinul va anunta ca el e pretutindeni si raspunde la orice ora la numerele de telefon: 0724.997.313 sau la 0337.103.011. Simplu, intrebati de Mos Craciun. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.