Puls

Şi-n Vrancea s-a practicat referendum fraudat, chiar de-a fost interceptat

Ziarul de Vrancea
7 oct 2013 984 vizualizări
-Cum era de aşteptat ,Vrancea apare şi ea în dosarul de fraudare a referendumului de anul trecut, cu personaj principal - ca acuzat - mahărul în PSD, Liviu Dragnea. Problema care se pune cu adevărat este: de cate ori s-au aplicat respectivele metode de fraudare - vot în contul morţilor, al vrancenilor plecaţi în străinătate la lucru sau în diverse misiuni, ori a celor cu interdicţie de a-şi exercita acest drept din diferite cauze - în alegerile din ultimii ani în judeţul nostru?„Infracţiunile reţinute în sarcina persoanelor implicate în desfăşurarea procesului de votare - preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare - au constat în principal în aceea că ei şi-au încălcat atribuţiile de serviciu referitoare la asigurarea unui proces corect de vot, înlesnind falsificarea listelor electorale (atât liste permanente cât şi liste suplimentare), prin adăugarea de persoane care nu au făcut cerere de vot cu urna mobilă, care nu s-au prezentat la vot sau care nu se aflau în România la data referendumului, prin contrafacerea materială a semnăturilor acestora şi introducerea în urne a unui număr de voturi corespunzător semnăturilor falsificate. În acest fel, numărul total de voturi exprimate a fost crescut artificial, prin includerea voturilor obţinute prin falsificarea semnăturilor“, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei în dosarul Dragnea de fraudare a referendumului de anul trecut, pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Frunză verde de cicoare,
Se cam pune o-ntrebare
Cu răspunsul de rigoare ;
Nu prea greu, precum apare
Pentru scos la defilare:
Cini din Vrancea noastră, oare,
E  expert în fraudare
Cand se pune de-o votare?
Şi-i şi-apreciat c-atare
De şefii pe care-i are,
Pentru-aşa realizare!


Frunzuliţă matostat,
Şi-ar mai fi de întrebat:
Oare cin’ l-a anunţat

Pe baron că-i ascultat
La cel referendum-blat
De-a fost mult mai rezervat,
În planul de fraudat?



 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R.A., acum 3852 zile, 6 ore, 24 minute, 24 secunde
"Hamsterul şi babuinul" (fabulă de La Focşaine) Un hamster de soi şi anume baron, Ce-şi petrecuse şcoala în gară pe peron, Gândi că e momentul să iasă din banal Şi să se bage-n citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.