Puls

Reporter hai-hui

Ziarul de Vrancea
9 sep 2013 2064 vizualizări
Focşaniul, oraşul unde pickhammerele înlocuiesc ceasul deşteptător

Focşănenii de pe Bulevardul Unirii nu mai au nevoie de ceas deşteptător deoarece zgmotul produs de pickhammerele ce găuresc asfaltul în zori de zi este greu de ignorat. Lucrările efectuate la reţelele de apă şi canalizare îi scutesc pe focşăneni de un efort greu pentru unii şi anume acela de a se trezi dimineaţa. Acest lucru a devenit facil datorită pickhammerelor care sunt utilizate încă de la primele ore ale dimineţii. Dacă mai punem la socoteală şi utilajele precum buldozere, excavatoare sau camioane de mare tonaj, care ajută la lucrări, ajungem la concluzia că este mult mai uşor pentru cetăţenii din centrul Focşaniului să se trezească dimineaţa. Indiferent că aceştia au sau nu treabă de dimineaţă, ei sunt nevoiţi să îşi găsească ceva de făcut, doarece somul dulce le este întrerupt brusc de zgomotele infernale produse de pickhammerele şi utilajele care stăpanesc zona. Pe langă acest neajuns, faptul că trotuarele arată acum ca tranşeele din război, face ca focşănenii să fie nevoiţi să meargă pe stradă, ceea ce le pune sănătatea în pericol. Aşa se întamplă şi pe strada Tinereţii, din dreptul Şcolii numărul 10, pană în apropiere de supermarkeul Lidl, nu doar pe Bulevardul Unirii. Un alt dezavantaj major adus de lucrările efectuate în zonă este lipsa locurilor de parcare, proprietarii maşinilor fiind nevoiţi să le mute fiecare pe unde găseşte. Astfel strada Putnei şi strada Arhitect Ion Mincu au devenit supraaglomerate, iar maşinile sunt pur şi simplu lăsate la marginea străzii, îngreunand astfel traficul. Toate aceste neajunsuri accentuează problema principală, aceea a lipsei de apă caldă de la ENET SA. Dar focşănenii merg mai departe cu speranţa că situaţia se va îmbunătăţi, iar soarele va ieşi pe strada lor, fără praf şi fără zgomote. (A. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Comunitar, acum 3879 zile, 19 ore, 6 minute, 23 secunde
Atenție pe unde parcați căci este vigilență mare rău de tot pe ridicări auto de către poliția comunitară locală,singurul lucru la care se pricep de minune și îl fac cu plăcere toți citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.