Puls

Faza zilei: Căruţă trasă de muncitorii de la canalizare!

Ziarul de Vrancea
1 iul 2013 1563 vizualizări
Căruţa este folosită în general la ţară pentru diferite munci agricole sau pentru transport mai mult sau mai puţin uşor, cat poate trage un cal sau doi cai putere

După integrarea în Uniunea Europeană, atelajul cu “tracţiune bălegoasă” a fost scos şi de pe drumurile publice, dar şi în afara oraşelor, pe motiv că nu este un semn de civilizaţie. În schimb, în lipsa unor utilaje adecvate, muncitorii care lucrează la modernizarea reţelei de canalizare a Focşaniului, pe bani europeni, au găsit o întrebuinţare excelentă pentru demodata căruţă: transportă ţevile din plastic pe distanţe mici, între blocuri.

Chiar dacă animalul care trage atelajul lipseşte, există cinci muncitori care trag şi împing din greu pentru ca ţevile lungi să ajungă la locul unde trebuie îngropate sub pămant, după cum se vede în imaginea surprinsă ieri de reporteri! Iată cel puţin un motiv pentru ca ancestrala şi mult hulita căruţă să nu fie aruncată la coşul de gunoi al istoriei. Cu alte cuvinte, chiar dacă oraşul este plin de maşini, căruţa e încă la putere! (D. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.