Puls

Spitalul din Focşani are un nou medic radiolog

Raluca Manolache
10 mai 2013 326 vizualizări
La Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani s-a organizat ieri concurs în vederea ocupării unui post vacant de medic radiolog.

9 mai 2013

Foto: Suntem la ani lumină de ceea ce primarul Decebal Bacinschi, aflat la al 4-lea mandat, promitea în strategia de dezvoltare a oraşului Focşani

Primarul susţine că în Focşani se investeşte, dar cu toate acestea lipsesc investitorii

Focşaniul este la ani lumină de burgul promis în Strategia de dezvoltare

u potrivit strategiei de dezvoltare pentru anii 2007-2013, Focşaniul ar fi trebuit să fie un soi de mini-Paris, cu oameni fericiţi şi bogaţi, administraţie competentă, investiţii bănoase şi un oraş plin de oportunităţi de orice fel u primarul Bacinschi invocă acea strategie în raportul său de activitate pe 2012, afirmand că a ţinut cont de ea în stabilirea priorităţilor investiţionale u anul trecut, Focşaniul a demarat cateva investiţii pentru dezvoltarea urbană, însă nu de ajuns să ridice oraşul din mizerie şi subdezvoltare

Economie puternică, afaceri care crează bunăstare, un centru atractiv, cartiere moderne, un oraş care asigură condiţii excelente de creştere economică şi excelenţă în protecţia mediului. Aşa trebuia să arate oraşul Focşani pană în acest an, dacă este să ne luăm după obiectivele curajoase, dacă nu chiar SF, din strategia de dezvoltare a municipiului, realizată pentru perioada 2007-2013. În raportul de activitate al primarului Decebal Bacinschi pe anul 2012, edilul invocă acea strategie de dezvoltare, ca pe o Biblie urbană cu multe accente care s-au dovedit utopice, în ciuda faptului că la momentul publicării ei reprezentanţii administraţiei locale susţineau că nu este deloc deplasat ce se scria în ea. “În fundamentarea politicii fiscale şi bugetare a municipiului Focşani s-au avut în vedere evoluţiile bugetare ale anilor precedenţi, priorităţile comunităţii pornind de la nevoile acesteia, realizării obiectivelor stabilite prin strategia de dezvoltare a municipiului Focşani pe 2007-2013, potrivit căreia Focşani-ul va deveni un oraş european modern caracterizat prin următoarele particularităţi: Economie puternică şi modernă, cu afaceri care creează bunăstare economică sustenabilă şi oportunităţi de angajare pentru toţi membrii comunităţii; Un centru atractiv, preţuit de către toţi cetăţenii săi şi cu adevărat memorabil pentru vizitatori; Cartiere rezidenţiale atractive şi moderne cu stiluri de viaţă variate şi atracţii distincte care reflectă aspiraţiile locuitorilor; Un oraş uşor accesibil cu legături de transport interne şi externe eficiente şi puternice care asigură condiţii excelente de creştere economică şi o bună calitate a vieţii; Forţă de muncă bine pregătită oferind o gamă diversă de oportunităţi care să permită cetăţenilor să aibă aspiraţii mai mari şi să îşi atingă potenţialul în găsirea unui loc de muncă, iar angajatorilor să dispună de abilităţile care le sunt necesare pentru a contribui la creşterea economică a oraşului”, după cum invocă primarul.

Focşani – servicii de sănătate excelente, un oraş bine administrat

Totodată, Focşaniul lui 2013 trebuia să ofere şi „excelenţă în protecţia mediului prin plasarea mediului în centrul deciziilor sale; Infracţionalitate scăzută şi un oraş în care oamenii pot trăi, investi şi lucra în siguranţă;  Servicii de sănătate excelente şi o populaţie activă şi sănătoasă; Un loc prielnic pentru copii, pentru viaţa de familie, în care copiii şi tinerii sunt încurajaţi şi sprijiniţi să îşi atingă potenţialul şi să contribuie în mod pozitiv şi activ în viaţa oraşului; Un oraş care utilizează pe deplin talentele cetăţenilor şi nou-veniţilor, investitorilor, studenţilor etc. şi care încurajează oamenii să îşi împărtăşească ideile şi experienţele; Un oraş cu evenimente şi activităţi sportive, teatre, galerii şi muzee, concerte de muzică live, cluburi şi festivaluri care sunt populare printre localnici şi printre vizitatorii oraşului”, după cum se arată în strategie. Şi la atata perfecţiune în urbe, şi conducătorii targului ar fi trebuit să fie respectaţi de votanţi. Ceea ce oare se întamplă? „Un oraş care este perceput ca fiind bine administrat de către liderii aleşi în mod democratic, responsabili şi cu o manieră transparentă, un oraş în care oricine îşi doreşte să locuiască, să investească şi să facă afaceri”, după cum se concluzionează în raportul de activitate al lui Bacinschi, cu referire directă la puncte din strategia de dezvoltare. Şi dacă este să luăm fiecare punct în parte, ne dăm seama că suntem la ani lumină de la ceea ce scriau strategii plătiţi de primărie în urmă cu caţiva ani.

Bacinschi a avut în 2012 încă un an de cotitură

Cu toate că a promis că transformă Focşaniul într-un oraş cu adevărat european, Bacinschi bifează în 2012 numai cateva proiecte de investiţii, care continuă şi în acest an. Este vorba despre Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, reabilitarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi a celor de canalizare (pentru CUP), reabilitarea sistemului de termoficare (pentru ENET) şi începerea lucrărilor la Şcoala „Ştefan cel Mare”. De asemenea, primarul se laudă şi că în 2012 a continuat proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere. „Anul 2012 a fost un nou an de cotitură, un an în care, cu ocazia alegerilor locale, cetăţenii Municipiului Focşani mi-au acordat din nou încrederea, pentru un al 4-lea mandat în slujba cetăţenilor. În 2012 am avut bucuria să văd că multe din proiectele pregătite cu atâta grijă în perioada anterioară, au început să prindă contur, să primească, în primul rând, verde la finanţarea din fonduri europene iar apoi să demareze efectiv”, a spus Decebal Bacinschi. În încercarea de a arăta cat e de muncă în Focşani, înainte de Paşte primarul a invitat presa la un tur al investiţiilor spunand că are nevoie de ingineri în primărie care să-l ajute. “Nu cred că în ultimii 23 de ani a existat un aşa volum de investiţii în Focşani. (...) Se lucrează în 20-25 de locuri. Cred că lucrează peste 20 de firme în Focşani şi este foarte greu ca beneficiar să urmărim toate aceste lucrări în condiţiile în care dispunem de doi ingineri la Serviciul Investiţii”, a declarat Bacinschi. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.