Puls

Cum a fost Jitea trădat de sistemul inventat, care l-a tot protejat

Ziarul de Vrancea
6 mai 2013 1368 vizualizări
Din cate-au aflat papăraţii noştri ”pă surse”, sistemul de la fabrica de alcool a lui Jitea era imbatabil. Cel despre care procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, care se ocupă de instrumentarea cazului, spuneau în motivarea Tribunalului Galaţi : “activitatea infracţională a fost desfăşurată de membrii grupului în mod neîntrerupt din cursul lunii iulie 2011 pană în cursul lunii martie 2013, cand aceasta a fost întreruptă de intervenţia organelor de aplicare a legii, valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat fiind de peste 5.700.000 euro”. Sistemul de protectţie se baza pe faptul că dacă era anunţat de o eventuală percheziţie, într-o oră toată instalaţia de traficat alcool era demontată, astfel că nimeni nu-şi putea da seama despre ce-i vorba.

“Urmărind obţinerea unor importante sume de bani prin evitarea plătii taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, inculpatul Jitea Mircea Liviu a gandit un mecanism infracţional în care, prin utilizarea în mod ilegal a capacităţilor de producţie ale Trust LF Trade SRL în vederea obţinerii unor importante cantităţi de alcool pe care apoi să le păstreze în spaţiile de depozitare ale SC Vranlact SA Focşani după care să le valorifice. În acest scop inculpatul Jitea Mircea Liviu a atras în activităţile infracţionale şi alte persoane, o parte dintre aceştia avand calitatea de salariaţi la societăţile la care deţine calitatea de asociat sau acţionar majoritar, ajungand astfel ca la mijlocul lunii iulie 2011 să cristalizeze un grup infracţional organizat în care fiecărui membru îi revin atribuţii clare şi specifice toate circumscrise obţinerii de sume de bani din producţia şi comercializarea ilegală de alcool. În cadrul grupului, inculpatul Jitea deţine calitatea de lider şi coordonator al membrilor grupului, asigurand şi protectia grupului infracţional prin intermediul diferitelor relaţii pe care le are şi le cultivă în randul reprezentanţilor autorităţii cu atribuţii de control fiscală şi chiar în sfera politică”- pretind aceiaşi procurori.


Cum a fost Jitea trădat
De sistemul inventat
(Ca atare finanţat)
Care l-a tot protejat?
Iac-aşa, inopinat,
Nu l-au mai prea anunţat
Că i s-a cerut mandat
Pentru percheziţionat.
Frunzuliţă matostat,
Merită de întrebat:
Oare ce s-a defectat?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Famiglia !, acum 4005 zile, 14 ore, 7 minute, 6 secunde
Fraza memorabilă a autorităților cu atribuții de control fiscal,după care s-a desfășurat politica de control a firmelor lui BOSS ''au furat ! dar ne-au dat și nouă citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.