Puls

Adrian Născase, reperul moral al deţinuţilor de la Rahova

Ziarul de Vrancea
19 apr 2013 1171 vizualizări
Cam aşa a sunat declaraţia completă a lui Ion KGB Iliescu

Ca şi dumneavoastră şi noi am fost indiganţi cand am auzit fabuloasa declaraţie a lui Ion KGB Iliescu, cum că Adrian Năstase este un reper moral. După ce am obţinut înregistrarea completă a declaraţiei celui mai Tovarăş dintre Tovarăşii încă în viaţă, ne-am mai liniştit. Toată declaraţia preşedintelui de onoare pătată a PSD a fost: “Adrian Năstase este un reper moral pentru deţinuţii de la închisoarea Rahova”, ultimele vorbe fiind tăiate de “propaganda băsistă” ca să poată arunca cu noroi într-un biet pensionar sărac lipit pămantului. Şi dacă în cazul secerei şi ciocanului se pot găsi circumstanţe atenunate, cum ar fi varsta înaintată, în cazul lui Bombonel acestea sunt de negăsit. Tratat ca un veritabil martir în pseudo interviul lui Mihai Galmea de la Latrina 3, Născase nu a avut decenţa de refuza oferta de a apărea pe sticlă. În seara interviului trebuie că s-au răscolit în mormant toţi deţinuţii politici de la Brătieni şi Iuliu Maniu la Constantin Noica şi Petre Ţuţea. Nici ei nu au fost acasă de Crăciun, nu au putut închina un pahar de vin cu cei dragi. Unii deţinuţi au făcut puşcărie politică cu anii ori chiar cu deceniile, alţii au murit prin temniţe. Niciunul din ei nu a fost eliberat după nici un an de închisoare, nici unul nu scria pe blog mai mult decat în libertate (ei sunt de vină că nu au fost contemporani cu noile tehnologii) şi nici unul nu a avut ocazia să povestească în direct tratamentele inumane la care au fost supuşi. Măstase, în ciuda spălării pe care Galmea i-a făcut-o, rămane doar un reper moral pentru deţinuţii de la Rahova, cu care a împărţit pereţii închisorii (nu şi facilităţile). Vă daţi seama că sunt deţinuţi care au primit ani grei de Prison pentru furturi mai mici sau mai mari, iar pesedistul nostru pentru sutele de milioane de euro deja proverbiale a stat 8 luni la mititica. Şi ca să o facem din nou pe erudiţii nu putem conchide decat aşa: O Tempora! O Mores!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.