Puls

De ce adevăraţii credincioşi n-au sărit ca picaţi cu ceară la propunerea lui Remus Cernea?

Ziarul de Vrancea
12 apr 2013 1003 vizualizări
Parlamentarul USL a încercat marea cu degetul cand a propus ca Biserica să nu mai primească bani de la stat u colegul Măzare cel deloc ortodox l-a ameninţat că-i rupe picioarele pentru propunere, ca un drept credincios ce este playboy-ul constanţean u un “neînsemnat muritor” scrie pe forumul ZdV de ce Biserica adevărată este de acord cu parlamentarul cu plete

Propunerea lui Remus Cernea, uselistul verde, care a cerut ca statul să nu mai finanţaze Biserica, a împărţit, cum era de aşteptat, societatea romanească în două. Unii, mai neortodocşi, i-au transmis că-i vor rupe picioarele dacă mai calcă pe la Constanţa. Avertismentul a venit de la playboy-ul Radu Măzăriche, cel care stă cu gura pe margini de pahare şi pe alte chestii anatomice femeieşti, mai moi sau mai dulci. Alţii, conştienţi că demersul său nu este tocmai aiuristic, dar nepotrivit pentru o ţară care se închină cand trece pe langă biserică, i-au transmis să nu se viseze ca un nou Cuza făcand reforme. Un “neînsemnat muritor” a lăsat însă pe forumul Ziarului de Vrancea cateva motive pentru care “epifania” lui Remus nu e chiar deplasată.
1.    Salonul auto de la Geneva rămane prost pe langă limuzinele de pe Dealul Patriarhiei, cand se ţine Sinodul.
2.    Foarte mulţi ierarhi vor ieşi din jilţuri şi vor coborî în lumea reală. Nu mitre de mii de euro ci capul smerit. Hristos nu avea unde să-şi plece capul său şi a purtat cununa de spini.
3.    Adio salarii de 6000-7000-8000 de lei pentru sfinţii sinodali, vreo 50 la număr, în total vreo 2 milioane de euro pe an, căci statul dă vreo 3000 de euro pe lună pentru un sinodal, bineînţeles salariul brut. Bani care ar putea să intre în sănătate, educaţie.
4.    Unde este votul monahal, sărăcia de bună voie, castitatea şi celibatul?
5.    Dacă li s-ar tăia salariile sinodalilor, ar respecta şi votul monahal, dar nu vor mai lucra veşminte la Versace, ci în Romanica.
6.    Nu mai băgaţi în aceeaşi oală Biserica cu slujitorii ei.
7.    Biserica înseamnă medici, profesori, patroni, deştepţi, ţărani, bolnavi… toţi suntem Biserica.
8.    Hristos a mers călare pe asin, nu în limuzine. Avem Dacii. Preşedintele merge cu ea, premierul merge cu ea. De ce nu pot şi alţii? Pesemne din cauza votului monahal.
9.    Averea Bisericii este averea neamului. Nu a venit cu ea din Lună, a găsit-o aici, a primit-o de la popor, este a poporului. Ce făcea Biserica cu averea pe timpul lui Cuza, de le-a ras-o?
10.    90% din preoţime nu va plange căci are contact real cu credinciosul, ci vor plange purtătorii de pamfile şi de ciucuri, care vor fi treziţi la realitate. Biserica şi credinţa s-au răspandit prin apostolat, pămantul luat la picior, nu cu limuzine.
11.    Marea majoritate a preoţilor oricum o duc prost şi foarte prost, şi din greu vor merge în şi mai greu.
12.    Dumnezeu să vă ajute, domnule Cernea, ca să asiguraţi o comunicare şi comuniune directă între slujitor şi slujit.
13.    Suntem trimişi în lume să slujim, nu să ni se slujească. Dacă ne culcăm pe urechea asta, suntem pierduţi.
14.    Îndepărtarea monopolului, preţurile sunt exorbitante. O Evanghelie costă cat o căruţă cu cai, o Biblie costă cat căldura pe o lună şi altele. Nu de asta, dar dacă s-ar plăti impozit şi TVA, ar mai fi ceva.
15.    Şi acestea sunt doar 1% din gravele carenţe ale mai marilor, nu ale Bisericii, căci Biserica suntem toţi, toţi, toţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
padre pio, acum 4028 zile, 10 ore, 26 minute, 48 secunde
Bisericile sunt ale credinciosilor, majoritatea cladite cu sudoare in vremurile comuniste,preotii ar trebui sa fie intradevar intretinuti de comunitate si nu de stat. In functie de daruirea lui ca citeste integral
cyosty, acum 4028 zile, 9 ore, 54 minute, 54 secunde
Cea mai mare problema a BOR este ca se inchide in ea si nu prezinta oamenilor pe oamenilor pe toate canalele de presa ceea ce face. sunt multi ierarhi care din "salariul" de demnitar citeste integral
florian, acum 4028 zile, 4 ore, 51 minute, 50 secunde
Celelalte culte nu sar pentru ca majoritatea sunt finantate primordial din strainatate; catolicii, adventistii, evanghelistii, iehovistii, etc. BOR nu are aceasta optiune. Deci lor le-ar conveni sa citeste integral
radu, acum 4028 zile, 10 ore, 51 minute, 10 secunde
Am vazut ca Cernea promoveaza si casatoria intre poponari. Daca domnul Cernea vrea sa socheze cu adevarat si-ar putea da pantalonii jos in Parlament si sa se cace la tribuna. In afara de asta tot la citeste integral
Stefan, acum 4028 zile, 10 ore, 59 minute, 42 secunde
Religia nu trebuie sa aiba legatura cu statul. NU mai suntem in evul mediu...sau cel putin asa sper
danb, acum 4028 zile, 18 ore, 34 minute, 7 secunde
Ar trebui sa studiati putin si trecutul domnului Cernea. Dansul este un anti-crestin convins, printre altele singurul roman care a fost membru UDMR si promotor activ al miscarii gay. Sigur este destul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.