Puls

Pulsul de la Ministerul de finanţe. Despre cum ne stabilesc ei, cei de la putere, impozitele

Ziarul de Vrancea
4 apr 2013 1068 vizualizări
Într-o dimineaţă, Florin Georgescu fu deranjat în munca lui de nişte strigăte care se auzeau din faţa clădirii Ministerului de Finanţe. "Hai la mereeee. Mere duuulci cum n-aţi mai mancat niciodatăăă!" Ridicandu-se indispus de la birou şi privind pe fereastră , văzu un vanzător ambulant ce vindea, într-adevăr, mere , înconjurat de zeci de clienţi. "Trebuie să fie beton merele alea", îşi spuse ministrul Finanţelor şi , făcăndu-i-se poftă ,îl chemă pe Liviu Voinea şi îi zise: "Ia cinci lei şi mergi în piaţă să cumperi nişte mere de la vanzătorul ăla", scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro

Voinea îşi chemă un adjunct şi îi spuse: "Uite patru lei , du-te şi cumpără mere". Adjunctul chemă şi el un funcţionar din minister: "Poftim trei lei , de care să cumperi mere de la vanzătorul din faţa Ministerului".

Funcţionarul o chemă pe secretară, îi dădu doi lei şi o trimise în piaţă.


Secretara îi dădu un leu portarului de la minister, iar acela se duse la vanzător şi îi luă la rost: "Alo, ce urlii aşa? Ai tulburat somnul ministrului , iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere".

Zis şi făcut.

Întors la secretara care l-a trimis, portarul se lăuda:
"Am făcut un targ nemaipomenit. Cu un singur leu am cumparat o jumatate din caruţa cu mere a vînzătorului".

Secretara merse la funcţionar: "M-am targuit şi , cu cei doi lei pe care mi i-ai dat  am reuşit să cumpăr un sac cu mere!".

Funcţionarul, repede la adjunctul lui Voinea: "Cu trei lei am luat o tolbă întreagă cu mere".

Adjunctul secretarului de stat dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la Voinea în birou: "Iată , cei patru lei mi-au ajuns doar pentru o jumatate de tolba cu mere!"

Iar Voinea se înfăţisă dinaintea lui Florin Georgescu şi glăsui: "Onor d-le ministru, iată , am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci lei n-am reuşit să targuiesc decat cinci mere".

Georgescu se uită la mere, lua unul din care muşcă cu pofta şi zise:
"Hmmm. Cinci mere pentru cinci lei. Excesiv de scump. Pe de altă parte, Dacă la preţul ăsta e coadă la mere, înseamnă că romanii au bani suficienţi. Ia să marim noi impozitele!"

 

Preluat de  la un cititor al Ziarului de Vrancea care se semneaza :"Ministru de finante si kakarau"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 4030 zile, 18 ore, 3 minute, 26 secunde
Felicitari autorului articolului. Pentru ca, deocamdata, e articol de ziar. Maine va fi amintire iar poimaine banc din categoria bancurilor politice. Morala? Cel mai simplu si normal ar fi fost ca d-l citeste integral
danb, acum 4031 zile, 23 ore, 59 minute, 35 secunde
Mda, simpatic, daca Florin Georgescu i-ar mari si sora-si, Luchi Georgescu, proprietara Vincon care a cumparat firma pe 0 lei, impozitele asa cum ni le mareste noua poate am intelege si noi politica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.