Puls

VIDEO!!!Ţi-o mai aminteşti pe "Veronica" din filmele copilăriei?

Ziarul de Vrancea
13 mar 2013 2442 vizualizări
ACUM este profesoară de pian şi a cerut DESPĂGUBIRI pentru difuzarea filmelor în care a jucat! FOTO

Micuţa "Veronica" a încântat copilăria multor generaţii prin filmele în care a jucat, fiind o figură emblematică a micului ecran românesc din anii 1970.

  • veronica actrita lulu mihaescu

Acum, actriţa Lulu Mihăescu (pe numele de buletin Luminiţa Petre), care trăieşte din 1996 în Canada, unde este profesoară de pian, a cerut în instanţă despăgubiri pentru filmele care au consacrat-o şi pentru redifuzarea cărora ea nu a primit nici un leu.

După ani de procese, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză actriţei. Astfel, Lulu Mihăescu are dreptul la 3000 de lei despăgubiri pentru filmele "Veronica", "Veronica se întoarce", "Mama" şi „"Saltimbancii", deşi ea ceruse iniţial suma de 20.000 de euro. La această sumă se adaugă aproape 5000 de lei cheltuieli de judecată.

Interesant este însă faptul că una dintre firmele date în judecată de către Lulu Mihăescu îi aparţine tocmai regizoarei Elisabeta Bostan, cea care a descoperit-o şi a lansat-o pe Veronica.

Oricum, decizia în acest proces nu este una definitivă, sentinţa putând fi atacată la Curtea de Apel, potrivit Ştirile Pro TV.

Cum a devenit cunoscută “Veronica”?


Lulu Mihăescu a devenit cunoscută în România după ce a interpretat personajul Veronica din filmul cu acelaşi nume. Filmul a apărut în anul 1972, fiind regizat de Elisabeta Bostan.

Alături de Lulu Mihăescu, în producţia respectivă apar actori cunoscuţi ai vremii, precum Dem Rădulescu sau cântăreaţa Margareta Pâslaru.

Filmul prezintă povestea Veronicăi, o fetiţă care trăieşte într-un cămin de copii. Când împlineşte vârsta de 5 ani, ea primeşte de la Zâna cea bună o traistă fermecată, care îi poate îndeplini orice dorinţă. Şi de aici încep peripeţiile.

Pelicula a avut şi o continuare, în 1973, când a apărut filmul muzical ''Veronica se întoarce'', regizat tot de Elisabeta Bostan şi cu aceiaşi actori în rolurile principale. Astăzi în vârstă de 44 de ani, Lulu Mihăescu a mai jucat în 3 filme în perioada 1976-1982, înainte de a se retrage din lumea cinematografică.

 

 

Libertatea.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.