Puls

Faza zilei: Zebră desenată cu cretă de elevi, pe DN 2N, în faţa Liceului Dumitreşti

Dan Chiriac
11 mar 2013 3358 vizualizări
Autorităţile promit că zebrele adevărate vor fi desenate de drumari de 1 ... aprilie

Drumul naţional 2N, Dumbrăveni-Dumitreşti – Vintileasca, a fost asfaltat în campania electorală din toamna anului trecut pentru ca liberalul Nini Săpunaru să caştige un nou mandat de deputat. Localnicii au fost foarte mulţumiţi de noua şosea, dar au apărut şi ceva neplăceri. Astfel, pe acest drum nu există în acest moment trotuare sau marcaje rutiere. Zilele trecute, o elevă de la liceul din Dumitreşti a avut inedita iniţiativă de a desena cu cretă, în faţa unităţii de învăţămant, o trecere de pietoni! Tanăra spune că, alături de colegi, a încercat să atragă astfel atenţia autorităţilor că în tot Dumitreştiul este o singură zebră, iar autorităţile ar trebui să facă ceva. Culmea este că după ce au desenat zebra maşinile au început să le dea prioritate pietonilor. Elevii din Dumitreşti sunt nemulţumiţi şi de faptul că poliţia locală a dat mai multe averstimente şi chiar amenzi pietonilor care au mers pe partea carosabilă a drumului naţional, în condiţiile în care trotuarele sunt impracticabile. Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale, Marian Paraschiv, ne-a declarat că situaţia se va reglementa în perioada următoare. “Sectorul respectiv de drum a fost asfaltat în lunile octombrie- noiembrie, adică foarte tarziu pentru ca noi să mai putem face ceva. În sezonul rece nu se pot efectua marcaje rutiere. Acest lucru este permis doar cand temperatura de afară depăşeşete 10 grade. Am făcut deja planificările şi cred că după 1 aprilie vor apărea şi marcajele pe acest drum”, ne-a spus Marian Paraschiv. Şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Viorel Gheorghe, ne-a precizat că în cazul în care se doreşte marcarea unei treceri de pietoni, într-o zonă cu trafic intens, se poate face o cerere la Secţia de Drumuri DN şi Poliţia Rutieră. Cererea trebuie aprobată de conducerea Drumurilor Naţionale de la Iaşi. Elevii din Dumitreşti spun că o asemenea trecere marcată ar fi necesară în faţa sălii de sport din localitate. “Dacă eu merg la sală pe stanga pe unde traversez? Trebuie să merg pană pe la Gugeşti să am trecere de pietoni!?”, se întreabă “eleva grafitti” din Dumitreşti. Dacă autorităţile nu iau măsuri, elevii spun că vor trece ei la desenat zebrele pe asfalt, cu var, mai ales că în localitate începe curăţenia de primăvară. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
tristorianu, acum 4061 zile, 19 ore, 19 minute, 9 secunde
Mai usor ar fi sa se aduca o zebra din Africa decat sa se obtina aprobare pentru pictarea uneia in Romania, la Dumitresti. Mai bine o pictau elevii cu vopsea si era treaba rezolvata...Ei...da, dar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.