Puls

Teoria bate practica! În Vrancea sunt mai mulţi traficanţi de droguri decat consumatori!

Aurelian Ivan
14 oct 2012 1560 vizualizări
Dacă ne luăm după cei de la Centrul de Prevenire Antidrog din Vrancea nu avem consumatori de droguri. Cu toate astea, în Vrancea sunt arestaţi de cateva luni traficanţi şi consumatori de droguri unul după altul

În rapoartele celor de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea, judeţul apare cu risc mic de consum de stupefiante. Cum se explică atunci faptul că sunt descoperiţi, de cateva luni, traficanţi şi cultivatori de canabis în Vrancea? În statistica pe anul trecut a celor care se ocupă în Romania de monitorizarea consumului de droguri, Vrancea apare langă alte 12 judeţe la nivelul de risc mic pentru cazurile de urgenţe nonfatale înregistrate în 2010, ca urmare a consumului de droguri. Consumatorii de “ameţeală” sunt concentraţi, în cea mai mare parte, în zonele universitare de tradiţie : Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa şi Galaţi, unde există mari aglomerări urbane. Aceste date sunt cuprinse în raportul naţional privind situaţia drogurilor în 2011, în Romania. Totuşi, în judeţ sunt aduse sau produce şi se vand droguri în benzinării, baruri, discoteci şi chiar pe stradă. S-a întamplat cu ceva timp în urmă, cand doi tineri din Focşani au fost ridicaţi de procurorii de la Direcţia de Investigare  a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind prinşi în timp ce vindeau droguri într-o staţie PECO situată în bariera Mărăşeşti.

Nu mai vorbim de recentul caz în care caţiva tineri cultivau canabis într-o casă părăsită în comuna Vulturu. Poliţiştii au rămas şocaţi cand au găsit o adevărată plantaţie de canabis. Anterior percheziţiei, un ofiţer sub acoperire a cumpărat de la unul dintre membrii grupării 10 grame de canabis, în schimbul sumei de 500 lei. Şi uite aşa ajungem la cel mai recent caz, petrecut la începutul acestei luni. Un tanăr de 25 de ani le-a vandut ofiţerilor sub acoperire 40 de grame de canabis. A fost arestat pentru  săvarşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc. În raportul celor de la CPECA Vrancea se mai găsesc şi date despre varstele de la care încep tinerii să consume droguri. Cea mai mică vârstă declarată de un respondent pentru debutul în consumul de canabis a fost de 14 ani, media vârstei de debut fiind 22 de ani. În cazul ecstasy, cea mai mică vârstă de debut declarată a fost 16 ani, iar media vârstei de debut este de 23 de ani. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.