Puls

Sintem bine, sanatosi si asteptam cu nerabdare revederea

Ziarul de Vrancea
29 apr 2006 767 vizualizări
Militarii focsaneni, solidari cu familia caporalului Hincu


"întregul detasament al Batalionului 280 Infanterie, aflat aici, in Camp Mittica, Irak, deplinge si regreta tragicul eveniment petrecut pe 27 aprilie, in jurul orei 09.30 (ora Romaniei), in apropiere de localitatea

An Nasiryiah, in care si-a pierdut viata caporalul Hancu Bogdan, militar angajat pe baza de contract in cadrul Companiei de Politie Militara dislocata in acelasi camp cu unitatea noastra.


Pe parcursul unei misiuni de monitorizare a nivelului de pregatire a politiei civile locale, misiune executata de Carabinieri impreuna cu militarii apartinind Companiei de Politie Militara, unul dintre blindate, in

care se afla si militarul roman, a fost victima unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat ce a dus la decesul a patru militari italieni, a caporalului Hancu si ranirea celui de-al cincilea militar italian ocupant

al vehiculului militar. înaintea repatrierii in tara, la bordul aeronavei Hercules C-130, cu delegatia militara condusa de generalul locotenent dr. Sorin Ioan, seful Statului Major al Fortelor Terestre, care a petrecut Sfintele Sarbatori Pascale alaturi de militarii romani aflati in teatrul de operatii din Irak, prin grija parintelui capitan Ionel Vranceanu, preotul Batalionului 280 Infanterie, asistat de doi capelani italieni, a fost oficiat un serviciu religios in biserica de lemn aflata in curtea batalionului romanesc. Ca semn de solidaritate cu militarii Companiei de Politie Militara, alaturi de acestia, la aceasta slujba au participat toti militarii focsaneni aflati in acel moment in tabara, militari italieni, apartinind Brigazii Sassari si regimentului de Carabinieri, si generalul irakian Sa\'ad, comandantul Brigazii 3 Irakiene.


Imediat dupa producerea evenimentului, din ordinul comandantului Batalionului 280 Infanterie, locotenent-colonelul Stefan Balan, cu acordul comandantului brigazii italiene Sassari, sub comanda careia ne desfasuram mandatul, toti militarii focsaneni, aflati in misiune in afara bazei, au primit ordinul de a se inapoia in Camp, luindu-se masuri de siguranta sporite pe parcursul deplasarii. Absolut toate misiunile au revenit in Camp Mittica fara incidente.


In acest moment starea moralului militarilor Batalionului 280 Infanterie este buna, toti militarii fiind apti a-si continua misiunea incredintata acum trei luni de zile. Va rugam sa prezentati familiilor noastre, avind la baza si aceste informatii, starea de spirit existenta in rindul militarilor focsaneni, precum si asigurarile noastre ca sintem bine, sanatosi si ca asteptam cu nerabdare revederea de peste trei luni.


Militarii Batalionului 280 Infanterie Focsani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.