Puls

Cum influenţează civilizaţia natalitatea în Vrancea

Ziarul de Vrancea
10 oct 2011 848 vizualizări
Unii se plîng că se pierd iremediabil tradiţiile de la ţară, că ajungem să trăim ca roboţeii în oraşe pline de praf, alergînd între servicii şi casă. Instantaneul surprins zilele trecute într-una din comunele de deal din Vrancea arată că a trăi la ţară încă mai păstrează din obiceiurile de demult

După o zi de muncă la cîmp, acolo unde părinţii trag cot la cot, copiii de ţîţă cad la somn înainte să apună soarele. Unii sînt atît de obosiţi încît se duc la moş Ene chiar în căruţă, chit că troaca de lemn este hurducăită pe drumuri de piatră, iar cîinele care aleargă în faţa calului latră de răsună valea, să se ştie că-i vin stăpînii acasă. Unde mai pui că în căruţa-pătuţ de copii erau nu mai puţin de trei pici, înghesuiţi printre saci de de-ale gurii. Unul somnoros, altul plictisit că orăşenii îi dau atenţie şi un altul, cel mai mic, ţinut de mamă la piept. Primarul din comuna respectivă ne explică şi cum civilizaţia afectează natalitatea. Înainte să urce stîlpii de lumină în vîrful dealului, după căderea întunericului, oamenii nu aveau altceva de făcut decît… copii. Dacă civilizaţia i-a adus bec şi televizor în casă, seara se găsesc altele de făcut, mai uşor cu dragostile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.