Puls

Posta scoate timbre cu baronii locali

Ziarul de Vrancea
1 apr 2011 1373 vizualizări
Inedita colectie, din care face parte si Oprisan de la Vrancea, va fi disponibila publicului larg de la 1 aprilie

Pentru a-si creste incasarile pe vreme de criza, Posta din Romania si-a propus sa creasca numarul celor care trimit scrisori si vederi in epoca e-mai-lului. Un prim pas este lansarea unei serii de timbre cu asa numitii baroni si baroneti locali. Alaturi de nume ca Radu Mazare, Gheorghe Falca sau Gheorghe Flutur, pe lista sefilor de baronate se afla si Marian Oprisan. Vestea l-a luat prin surprindere chiar si pe baron, care planuia in secret o asemenea actiune pentru campania sa electorala. O editie limitata de 100 de bucati a fost expusa pe holurile sediului central al Postei de unde filatelistii au putut sa isi completeze colectia, contracost desigur. Potrivit agentiilor de presa, timbrele postale nu au fost tocmai ieftine. "100 de lei am dat pe un singur timbru si as fi vrut sa iau toata colectia de zece baroni, dar nu mi-am permis. L-am luat doar pe Flutur sa-l pun linga Bour, ca e din orasul meu. Astia-s oameni care vor ramine in istorie, degeaba rid unii. Este inedita initiativa postei noastre. Sint sigur ca peste ani, cine va avea toata colectia va fi un om bogat", ne-a spus Alin Renato, un pasionat filatelist. Redactia ziarului nostru a intrat in posesia unui model de timbru care il infatiseaza pe Oprisan. Timbrul a ajuns si la sediile PNL si PDL, iar Nini Sapunaru si Alin Trasculescu, doi politicieni care aspira sa devina baroneti, au zis ca vor si ei, chiar daca sint din bani publici. Culmea este ca "darul" facut de posta si lui Oprisan coincide cu propria actiune de promovare. Odata cu venirea primaverii, seful Consiliului Judetean a inceput sa mearga prin sate, pentru a imparti fluturasi intitulati "A venit primavara", in care acesta este infatisat plantind copaci pe drumul care duce la "Km25". Si-n final"¦ poate-i gluma, poate nu, raspunsul il stii doar tu"¦ cititorul zedevist. E 1 aprilie!


Originile zilei pacalelilor


De 1 aprilie parca se fac pacaleli de cind lumea, dar legenda spune ca acest lucru se intimpla din secolele 15-16. Se spune ca in anul 1564, regele Carol al IX-lea al Frantei ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie, pe data de 1 ianuarie. Avind in vedere ca de 1 aprilie se obisnuia sa se imparta cadouri, s-a pastrat obiceiul, dar cu mici schimbari. In locul cadourilor au inceput sa se faca farse si glume nevinovate, obicei care s-a extins in timp pe tot mapamondul. Ziarele serioase din toata lumea se intrec in glume si farse doar pe 1 aprilie, pentru a-si amuza cititorii. Speram ca si noi am reusit!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 10 ore, 20 minute, 44 secunde
Ntt, nu tine. Pai voi scrieti posta romana si puneti moaca lui Oprisan pe timbre spaniole? Fiti mai... atenti la detalii
, acum 739396 zile, 10 ore, 20 minute, 44 secunde
Daca este asa,atunci timbrele tebuie sa fie ... fara valoare...asa cum sunt si persoanele de pe ele..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.