Puls

«Secretarul conserva» facea presiuni prin SMS

Cristi Irimia
27 ian 2006 1009 vizualizări
"Mi-a trimis mesaj pe mobil sa nu spun ce mi-a ordonat!", a spus Florin Cioarec, sofer al Prefecturii, in cazul conservelor furate din pachetele pentru sinistrati.

Magistratii vrinceni l-au audiat ieri pe Florin Cioarec, soferul fostului secretar general al Prefecturii Vrancea, Constantin Mindrila, in procesul in care inaltul functionar public care administra ajutoarele pentru sinistrati este acuzat ca a furat din conservele napastuitilor ramasi fara case anul trecut in iulie.

Cioarec, acuzat la rindu-i de furt in acelasi dosar, si-a mentinut declaratiile date in cursul urmaririi penale, precizind si in fata instantei ca Mindrila este cel care l-a trimis sa-i duca acasa un sac de conserve si o cutie de carton. "Nu stiam, insa, ca sint sustrase acele conserve pe care Constantin Mindrila m-a pus sa i le duc la el acasa. Dupa ce mai multe persoane m-au vazut in fata blocului lui Mindrila, am fost cuprins de panica si ulterior, cind am ajuns la Prefectura, i-am povestit doamnei referent Didina Filip ceea ce imi ordonase secretarul general. In momentul in care eram in biroul doamnei Filip, Constantin Mindrila m-a sunat de mai multe ori, ba chiar mi-a expediat si un mesaj pe mobil, cerindu-mi sa nu spun ca m-a trimis sa-i duc conservele acasa, in caz ca voi fi intrebat", a povestit Florin Cioarec in fata judecatorului. Tot la termenul de ieri, Didina Filip a confirmat discutia avuta cu colegul ei Florin Cioarec, pe care l-a caracterizat ca fiind "un baiat serios si supus fata de superiorii sai".

Ieri, in timpul audierii, Florin Cioarec a fost numit, la un moment dat, din greseala, «martor», moment in care inculpatul Constantin Mindrila a sarit ca ars: "Inculpat, nu martor!". Reamintim ca Mindrila si Cioarec sint acuzati de furt calificat pe timp de calamitate dupa ce, anul trecut, pe data de 19 iulie, in

apartamentul fostului secretar general al Prefecturii au fost gasite 150 de conserve provenite din rezerva de stat, destinate sinistratilor vrinceni. La termenul din noiembrie 2005, Mindrila a incercat sa se apere sustinind ca soferul Cioarec i-a dus conservele acasa fara stirea sa, pentru a le trimite ulterior la niste rude la Bolotesti sau pentru a-l discredita. Instanta a mai decis ieri recitarea martorilor care au lipsit, printre ei numarindu-se si fostul revolutionar Corneliu Puiu, Dan Hudici, precum si jurnalistii Claudia

Talamba si Marian Girleanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.