Puls

La babi le-ar crestea hautel, de-ar fi mumi da baronel, s-ar avea ... la portofel.

Ziarul de Vrancea
6 sep 2005 707 vizualizări
Pa tereni bijuterii, daruiti prin jmecherii, da la Protopoparii

La babi le-ar crestea hautel, de-ar fi mumi da baronel, s-ar avea ... la portofel.

Pa tereni bijuterii, daruiti prin jmecherii, da la Protopoparii


- Paparatii nostri a aflat de-o lucrarica mai mult decit suxpecta. Facuta da oameni care se da-n aprige&ample actiuni da propagandeala c-ar fi cu frica si-n slujba lu\' Dumnezeu, da\' in cruda realitate s-ocsearva cel putin partasi la niste furaciuni si alte unelteli care numai curate nu e. Iar astea dimpreuna cu alte cele cam de acelasi calibru (daca nu cumva or fi din categoria "si mai si"), i-ar putea plasa pa amintitii egzact da partea celalta a baricadei, decit se afiseaza ei cu mare evlavie.

Uite colea daraveala,

Ce-i deja la scoteala

Ca-i ca si infaptuiala:

In scopul l\'on grup cu fala,

Pus taman pa japcareala.


- Dupe ce a facut-o pe-a martorii nestiutori si nevinoveti la jaful egzecutat da labuta cu Visinachii degraba fituitori da foande publice, la ceea ce ar fi trebuit sa fie mindrete da catedrala in buricul Focseniului linga benzinaraia Lukoiale (da\' a iesit in final, da mai mare rusinica si crunta bataie da joc, doar o modesta bisericuta da lemn cu niste musteti hidose da otel beton plantate pa linga ea), alde Protopoparia a mai pus in opera una din aceeasi categorie.

Cam cu aceiasi palarie, sa juri ca-i sorticarie.


- Dupe ce a contribuit din plin la miscarea care s-a lasat concret cu citeva melearduri bune da leuti papati si pa semnaturica lor, far\' sa ramiie (cum se poate admira in centrul Focseniului s\'acusica) mai nimicuta-n urma, cu aceiasi nepasare fata da baneii enoriasilor amarasteni pastoriti, popari cu greutate in Protopoparia dan tirg a vinzarit cica in anul 2004 (in care ei credea in cuget si-n simtiri ca toate-s aproape vesnice si neclintite in lumea politicara bastinasa) niste mii da hectaruri da terene de-a rispectivei institutii situate in buricul tirgului Focseni, pa moaca, la doi clienti mai mult decit sugestivi:

Enoriasul Visinache (care a tepuit cum v-a povestit paparatii nostri mai sus, inclusiv lacasul sfint ce-ar fi trebuit sa fie fala focsanenilor) si muma da baron Luxcica.

Nu seamana lucrarica,

Pusa colea-n practicica:

"Misculat cu fofirlica"?


- Evolutia in continuare a achizitiilor (care pretaluite la pretul pietii, paparatii nostri a auzit birfoteli c-ar valora peste juma\' da milion da euroi, daca nu cumva suma-i inca minoara) aproape scuteste da orice alte comentarii. Visinache le-ar fi garantat s-aude la o banca dan tirg pintru on credit pa care bineinteles ca nu l-a mai achitat, iar terenul i-a fost deja maritat, ajungind la altcineva dan tirg (cu care-i posibil sa se aplicheze aceiasi metoda de seamana ca 2 picatuirici de apa cu vinzareala curcanului lu\' Birzoi, cum s-a facut da curind cu Scrama Scalciu si Vinoteaca da la Odobelesti, si terenul sa ajunga inapoi la japcarul cumetresc); credincioasa muma da baron asteapta insa vremi mai bune cu mult soare ce n-apune. Iar ficior-sau sutz-baronul iar si-a aratat fasonul cind a folosit trombonul.


- Ar fi fost cica auzit la intercepteala intr-on anumit cadru

laudindu-se ca va punea d-un hautel egzact pa amplasamentul dobindit cam moca (pa schinarile enoriasilor) da la risponsabilii locali cu cele sfinte.

Babile isi trag hautel,

Daca-s mumi da baronel.

C-au cu ce in portofel.


Pa tereni bijuterii,

Daruiti prin jmecherii,

Da la Protopoparii.


-Intrebarea da la Puls s-a caznit si a ajuns:


Sapa tapanos Jorjic sa faca baronul mic?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.