Puls

Cauzele secretomaniei

Corneliu Condurache
2 sep 2005 716 vizualizări
Incep sa apara din ce in ce mai numeroase elemente care, in paranteza fie spus, ar trebui sa-i nelinisteasca pe politicienii autohtoni.

Incep sa apara din ce in ce mai numeroase elemente care, in paranteza fie spus, ar trebui sa-i nelinisteasca pe politicienii autohtoni. Dar asta-i alta poveste, a consecintelor "devastatoare" generate de "starea de alerta" prelungita din Vrancea. Dupa ce prefectul judetului, Ion Oprea, venit la putere acum noua luni, pe un mesaj de deschidere totala fata de presa, a cotit-o brusc, dind semne vizibile ca-i deranjat de insistenta jurnalistilor in a obtine informatii publice, ce a urmat? Ni s-a transmis fara ocolisuri ca "s-a decis" sa fim informati doar prin comunicate, sau prin intermediul purtatorului de cuvint al institutiei ce reprezinta Guvernul Romaniei in judet, despre ce se discuta in "Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta". Acum incepem sa ne lamurim si sa constatam si cam care ar putea fi cauza reala a secretizarii informatiilor fata de obraznica si incomoda presa. Deziderat la care au marsat si s-au inteles imediat atit Ion Oprea si Marian Oprisan, dar si colaboratorii lor! Mai, sa fie! Chiar ca-i curios. Ce sa-i fi minat pe ei "in lupta"? Pai, una din explicatii ar putea fi de exemplu aceea ca, iata: desi s-a vorbit de valori aproximative si firme care vor lucra la "infrastructura" se evita cu mare grija informatiile concrete. Nimeni nu stie ce lucrari executa si pe ce bani munceste fiecare dintre "alesii" cei sugestiv triati prin incredintare directa! Fie ca-i vorba de "Euro Construct Trading" Bucuresti (despre care tot presa rautacioasa, reprezentata de mai multe ziare dintre cele centrale, aduce zilnic date c-ar fi suficient de apropiate de cercurile din jurul lui Traian Basescu), fie de firmulita revigorata, dar "vioaie"- cum au fost si celelalte - a lui Prunache. Ce inchiriaza cica utilaje la respectivele lucrari de infrastructura pastorite de amicul sau, (facindu-si astfel reaparitia la "aspirat" fonduri publice pentru ca lipsise deja ingrijorator de mult timp din peisaj), de n-are aer.

La fel de bine pazite erau pina mai ieri si secretele referitoate la sumele si firmele care lucreaza la scoli, in ciuda faptului ca inceputul anului scolar bate la usa. Numai ca baronul le-a tras clapa colaboratorilor sai intr-ale "problemelor judetului" si le-a publicat in ziarul lui ieri un adevarat rechizitoriu referitor la modul in care au fost impartite lucrarile la reabilitarea scolilor (nesuflind un cuvintel despre infrastructura, unde tartor a fost el, permitindu-si, iata, sa-si readuca la "ospat" pina si fostul partener de afaceri si combinator politic "Cornelus", in ciuda aparentului pact care ai fi jurat ca functioneaza de minune intre principalii actori ai spectrului politic local:

Oprisan cu sutele de miliarde de la infrastructura pe mina, nederanjat - din care pentru masuri de siguranta si protectie (ca-n filmele italiene!) a pus deoparte pentru firma cu birfite legaturi prezidentiale -, ei "aliatii", cu "firmituricile" de zeci de miliarde de la scoli.

Acum, odata intelegerea cazuta, nu-i exclus sa iasa la iveala o multime de surprize. Desi "starea de alerta" s-a ridicat oficial, cea a "tinutului infomatiilor sub fund" era in mare voga printre oficialitatile judetelui. Cauzele unui astfel de comportament vor fi descoperite, probabil, in intreaga lor splendoare, fara mari eforturi in scurt timp.

Atunci sa te tii!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.