Puls

Di unde-o fi crescind markete d'ala super, bai baiete, amantei da baronete?

Ziarul de Vrancea
4 aug 2005 830 vizualizări
Nu-i greu da ghicit ce fesuri e-n joc, si ce-nteresuri, Si citi bani publici se-mpart, finca s-a cazut... la pat!

Nu-i greu da ghicit ce fesuri e-n joc, si ce-nteresuri,

Si citi bani publici se-mpart, finca s-a cazut... la pat!


-Paparatii nostri a intrat in posesia unei foi scoase pa hirtie d\'aia scumpa, grosa si lucioasa, (cum se procedeaza de regula atunci cind se vrea sa se sparga cit mai multi banei intr-on timp cit mai scurt cu putinta) entitulate "Paduricea vrinceneasca". Mijloc de-a dreptul emotionant, prin care, iaca, mai noul dereftor Lorentzo Dumitrace, a rispectivei Derectii, se dovedeste on la fel da bun si tapanos fituitor da leutzi bastinasi (cotizati prin taxe si impozitoaie da fraierime) ca si predecesorul sau, peinelul Dutza.

Ca totul se sa dexfasureze intr-o concordie greu da obtinut in alt fel, decit atunci cind se jucheste pin\' la os statul da bani, in foita suspomenita se regaseste semnaturi competente despre silvicultureala de-ale prifectelui Hoprea, engener-doctorului drojdier in hape, fost saf da SeGheAu, Bazile Penteleu, ori fostului ghineral da scoale, Fudulescu, da\' si lu\' altii fosti ori actuali safuleti locali in padurici ca Ghitza-n Poanta, Titiu Holteanu ori Nimicu Lulu.

Dac-o tine tat asa,

Nu-i prea greu de-a constata

A cui e victoria.


Pacalit e cineva?

(Puteti singuri raspundea)


-Despre modul in care s-a comportat baronetul cu ocaziia ultimului control a Ograzii da Sconate la CaJau - vis a vis da care informatiile deocamdata e tinute la strict secret fiind, suxpect, aproape clasificate - se birfoteste intens despre refuzul de a se pune mai multe acte la dispozitie si despre tactica, care nu mai e o noutate, de a-l pune sa semneze tate minarelile cu posibila destinatie spre priponeala pa Nea\' Mirceia Interimaru\'.

Despre care stiu multi tare ca-i la ultima... strigare.


-La ultima intilneala da ieri la Prifectura, legata da sinstratii cu inundeala, s-a ocservat si s-a si spus cu voce tare ceva ce nici nu erea greu da banuit.

Cei mai veselosi a devenit si s-a declarat premarii dan diversi comuni cind a auzit ca nu-i vorba da liciteli pa care-s obligati sa le mai tiie in repararea scoalelor celor ce s-a nimerit sa fie in calea puhoaielor.

Nu miroase-n zari, copii, a oalec\' da coterii care-nmuguresc zglobii prin anume premarii?


-Intrebarea da la Puls, vai ce greu a mai ajuns:


Treaba cea de s-a strimbat (cu Amaricai pensionat, colea-n PeNehA-us sat), chiar l-o fi curmind pa blatu\' cu baroni si alt vinatu\'?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.