Puls

Cu Amaricai pensionat, baroni naraviti la blat e intr-on stres de neindurat

Ziarul de Vrancea
3 aug 2005 792 vizualizări
La ce si cit a furat, ar cam fi de asteptat ca al Stropy dereglat la ficapul mentionat, sa cam fie arestat

Cu Amaricai pensionat, baroni naraviti la blat e intr-on stres de neindurat

La ce si cit a furat, ar cam fi de asteptat ca al Stropy dereglat la ficapul mentionat, sa cam fie arestat


-Bineinteles ca baronetul julau nu stie altceva decit sa produca din belsug zoi jegoase si urit mirositoare, care-i poarta inconfundabila marca, apoi sa le arunce prin entermediul hirdaului lui si-al amantii Cory (care trage sfory) in capul cui nu le e lor pa plac, finca nu le face jocurile.

Asta stie, asta face.

Se vad dupe cum le coace,

C-ase-i intre dobitoace.


-A inceput in schimb s-adie, incepind da ieri, un vinticel tare rece dinspre PeNehA-us (al de baga la tuhaus). Posibil si pentru fostul sutz da motorete, ajuns mare baronete, odat\' cu pensioneala brusca a fostului safulete Pion Amaricai, de erea pricoror ghineral cumetresc d\'acolea.

Ultimul Nup (care l-a scapat da zdup pa baronul cel nauc) l-a obtinut da curind, intr-o crunta bataie da joc, (da\' si pintr-o plutareala clasa una a adversarilor politicari bastinasi) Stropy in cazul jafului da la Drume.

Prin utilizeala far\' da scrupule a baneilor pintru premii in mangoti add labbam (cum s-a si laudat sutzul in anume cercuri, dupe cum a auzit cip-ciripindu-se da catre niste pasarici, paparatii nostri) si a altor metode bine cunoscute&consacrate (intre care, ca egzemplu da mostra, inclusiv asigurareala da parasute prospaturi da prin giudetul Vrancia) a fratelului pricororului ghineral recent spensionat.

Depuftat da Partidoi,

La fel da mare gunoi,

Ca si sutzul baronoi,

Cel din Vrancia da la noi.


-Pintru c-a inceput sa se zareasca la horizont sutele da melearduri da lei (vechi, da\' dan aia cu urechi!) pintru reconstruiala caselor amarastenilor sinistrati, agiteala constructorilor hirsiiti in mangleala da Partidoi, da\' si-a alora mai noi si flaminzei d\'Aliantza, e aproape maxima.

Intre ei se remarca da la dixtanta (dupe vorba, dupe clanta) SeCe-ul Ghineral Constrictul a dom Motanului (saf da leberali vrincenesti) da\' si citeva, s-auzeste stereo, a Visinachelui peineal intr-o noua prezentare. Ce-ar putea avea catare.

Fiti pa faza, ca-n curind

Ati putea vedea, pa rind,

Mai multi clienti prosperind.


Pretenari vechi cumetresti

Da\' si aliantzanesti

Aciuiati mai noi, firesti,

Ce-asculta pa la ferestri.


-Scribalaul (divenit brusc si surprinzator, ca la o comanda mixterioasa, din nipot da dubihos digzidente politicar, mereu lacramat da baronet, unul din ai mai aprigi actuali pupincuristi ai acestuia) zis Scirbone, din Scanteia sutzului si a amantii Cory (care trage sfory), finc-a participat si el activ cu modestele lui posibilitati la cobzareala unui titlu da gazeta bastinasa ce avea 98% din cititori in momentul julelii, fiind adus, conform ultimei masuratoari otorizate, la mai putin da 60%, (dupe pompeala-n el in prostia neagra in ultimii ani a zeci da melearduri foande publice si taxe da protectiie da la minunati oameni da afaceri, cam tot la fel) se da cu mult mai cret decit s-ar cuvenea, si mai ales decit e dotat da la natura, in realitate.

Nesimtala baronesca,

Ce putea ea sa rodeasca?

Fuduleala d\'a porceasca.


-Intrebarea da la Puls e una de merge uns:

Pensioneli din PeNehA-us duc baronii la tuhaus?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.