Puls

Giustitia da la noi nu scapa primul gunoi, protejat da cumetroi.

Corneliu Condurache
23 iul 2005 814 vizualizări
Restu-l intelegeti voi!

-Traienica Base, inainte de a receptiona maciuca-n moalele locului pa unde-i trecea suvita, aia administrata da Calinica Sfortosu\' cu anticipatele (care se vede dan avion c-a facut dupe manual jocurile Partidoiului), s-a ginit la fix cum devine treaba prin baronatul Vrancia. Drept urmare, ca sa fie sigur ca se mai face si altceva decit se fura consearve, se doarme-n papuci ori se face campanie electoireala nesimtita prin giudetul nost\' feuda, l-a inscaunat la comanda pa Ghineralu da Jandari Silicon.

Asta le-o spunea ceva la ai safi cam hacana

De-i avem noi p\'acolea, si ia bani parc-ar lucra?


-Dom\' premarele Drogaru da la Miticesti (care a mai fost luat intr-o vreme in colimaftoriu da paparatii nostri) isi vede in continuare da smenele lui. Nestingherit nici c-o adiere da vint da regimul cel drept si adivarat, despre care biiguie unii c-ar detinea haturile puterii in Romanica. Si umbla cu fofirlica!


-Astfel, intr-o nesimtala greu da masurat cu f\'on aparat, nea\' premarele isi transfera intr-o veselie, printr-o metoda originala, tate foandele da la ajutoarele sociale (strinse din cotizeala lu\' intreg boboru\' si care-s pa hirtie dextinate amarastenilor), fix in portofelul propriu si persoinal.

Inventia functioneaza uns prin butica dom\' Drogarului, care vinde orisice vrea muschii alor cu ajutoare, mai ales beutura (care trece, bien-siur, nu mai trebe explicat, tot prin labile patronului premare) utilizind clasica metoda "la caiet".

Cind vine mangotii da la giudet, se face decontul mintenas si baneii parcurge traseul neintortocheat da la preamaria Miticesti in sertarele bucticai lu\' Drogaru. Mentinerea clientelei se face printr-on rationament la fel da simplu: pentru cine-si face cumparaturile dan alta parte decit de la rispectiva butica, zboara pasarica cu ajutorul social.

Spuneti, bre, nu-i bestial

S-ai acces la cascaval,

Impartit in asa hal?


-Incepe sa se adivereasca, totusi, din ce in ce mai clar, marele sucar intre Jorjic si Stropy. Foaie verde da cicoare, va iesi, pe cit se pare, o cotonogeala mare. Pa de-o parte s-ar auzi ca dinspre noua safime da la Bucale a Partidoiului (in afar\'da Chiron Chitrea, se intelege) baronetul cade greu la ficatii multora, iar Jorjicul nu-i tocmai strain de aceste senzatii. Pe de alta, insa, noroc ca n-a iesit cu anticipatele, c-altfel cumetru baronetului avea sanse sporite sa ramiie cu buza umflata.

Asa insa: sa te-nduri si sa vezi la sapaturi intre doua muraturi!


-Odat\' cu musamalizarea gretoasa a julelii da consearve egzecutata da borfasu\' cu spate cumetresc, Fudulila, fost sicretaur da prifectura (spre rusinica care ar trebui sa fie imensa a tuturor politicarilor bastinasi), s-a dexchis o cutiuta a pandorei care va hi tare greu s-o mai ferece cineva. Mai ales daca se ia in considereala densitatea da ajutoare ce s-a revarsat asupra giudetului nost\' ramas hinca, din pacat, cogemitea baronat.

Mesajul ar putea fi unul da tipul nu prea greu da dexcifrat pintru ai dan gasca:

Puneti mina si furati, ca nu veti hi arestati!


Giustitia da la noi

Nu scapa primul gunoi,

Protejat da cumetroi.

Restu-l intelegeti voi!



-Intrebarea da la Puls, printre ape, lin s-a scurs si se-ntimpla c-a ajuns, chiar da weekendul in curs:


Chiar, de-acuma suparat, p\'ast din urma mare blat, da Calinca lucrat, Traienica cel barbat mai vine prin baronat?



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.