Puls

La ce gingure da zor baronetul glumitor, tratamentul n-are spor.

Ziarul de Vrancea
12 iul 2005 900 vizualizări
Mutati-l la alt doctor!

- Dupe cum a aflat paparatii nostri din cip-ciripeala lu\' niste pasarici care conoaste, dereftorul cel drept si adivarat a lu\' Derectia da Padurici, dom\'Lorentzo Dumitrace ar putea avea tare curind nacazuri defel minore. Astfel, din cauza plutarismului cu care s-a intocmit formele da barghereala a lu\' neste safi da Ocolisuri prinsi mai pe la inceputul anului (cind erea apriga campanie nationala, da\' iaca facuta cam cu cizmulitele-n loc da cap) cu rata-n gura prin Vrancia, s-ar parea ca-l paste o lunga serie da reangajari pa fonctii a celor uciuiti. Cu foarte posibila anexa nu prea comoda da platica banei din propriu portofel si inclusiv o plingere peineala impotiva aceluiasi defertor Dumitrace din cauza da neegzecuteala a unei hotariri giudecatoresti.

Cum ar fi aia a paduraretului da casa da la Ocolisul Glugesti a lu\' Nas (da baron) Panturica de-l cheama Prostu, ce zice madama cea legata la ochi si balanta-n mina ca trebe repus in scaunel, sa juleasca tot la fel.

Hai iuiu-iuiu-iuiu, oare cine rupe cuiu\'?


- Apropou da Dumitrace: cica la o recenta chiulamba prilejuita da serbeala unui sfint, egzecutata pa acolea pa la sediul Derectiei, a fost inregistrat de-on coleg binevoitor pe-on ciocloreportofon in timp ce-si baga si-si scotea golaneste in partide si-n politicari.

Nu-i chiar lipsa da circari

Cu limbaj d\'al da birjari.


- Si Leftericiu, cel fost dereftor la Derectia da Padurici particolare, va fi pus, s-aude, in curind inapoi in scaunel da coana Giustitia ce-a fript Coalitiia.

Girbanoiu-l chiar asteapta, c-o spaguta d\'a desteapta

Prigatita ca pesches, pintru lemnul da ciures.


- E banuieli tapanoase prin anume cercuri din Partidoi care iaca prinde contur din ce in ce mai clar (chiar daca inca mai e ceva presupuneli da diversioneala cumetreasca) ca odat\' cu anticipatele de s-auzeste stereo, va fi trecut pa tusa egzact Jorjic-ul, fost prifecte, cumetru cazut intr-o oarece destul da sesizabila dizgratie stropyneasca.

I s-a pus pata pa el l\'on anume baronel stiut ca-i la crier chel.


- Pricinile ar fi, cica, legate cu mare probabilitate inafara da problemsii la cutia ucrainiana a El Portofelului, de oarece noi sapaturi pa care fostul prifecte cumetru ar fi incercat sa le egzecuteze apesat, da\' nu prea prudent pa la Bucale-n noile conditii da opozitie. Si de care fostul sutz da motorete (ajuns mare baronete) a aflat prin cip-ciripitorii care-i are plantati mai peste tot. In locul Jorjicului deja ar cam face incalzire on alt egzemplar fost prifecte utilizat pa post ca cirpa baroneasca, tinerelul Pasarica (plutas care-aproape pica)

A-nceput, bre, tre\' sa stii, numeroase sforarii.

Ce le tese, dragi copii, tot baronii cei zglobii .


- Ca barghereala lu\' Jorjic sa capete accente si mai tragi-comice, la intilneala da ieri cu premarii si sicretaurii da Partidoi, Stropy le-a gingurit tare-ncuntat si pufnind prin nari ca locomotiva cu aburi sa nu-l prea mai sustiie pa Jorjic .

Pa care finca a participat la infiinteala Asociatiei Comunilor l-ar fi scos da la inima lui si l-a categorist ca-i tradator.

\'Nea caisa manglitor,

Cu studii pintru tractor,

A iesit iar in decor,

Cu-al sau vajnic ginditor.

Tratamentul n-are spor,

Duceti-l la alt doctor!


-Intrebarea da la Puls a ajuns si vrea raspuns:


Cite bujii i-afectate d\'alegeri, anticipate?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.