Puls

Greu cu reforma justitiei prin baronat

Corneliu Condurache
7 iul 2005 720 vizualizări
Cind am aflat ca un grup de tineri judecatori vrinceni s-a alaturat altor colegi din tara in sustinerea reformei in justitie, mi-am zis: "Uite, dom'le, cum ne putem uneori insela ! Iata ca totusi, s-a schimbat ceva prin baronatul- judet-feuda fara sa sesizam multi acest lucru."

Cind am aflat ca un grup de tineri judecatori vrinceni s-a alaturat altor colegi din tara in sustinerea reformei in justitie, mi-am zis: "Uite, dom\'le, cum ne putem uneori insela ! Iata ca totusi, s-a schimbat ceva prin baronatul- judet-feuda fara sa sesizam multi acest lucru."

In timpul zilei de marti aveam sa citesc, chiar pe fluxul de stiri din redactie, ca judecatorul vrincean Adrian Neacsu alaturi de un alt coleg al sau, magistrat la Curtea de Apel Tirgu Mures au depus la Curtea Constitutionala o cerere de interventie.

De fapt, un gen de replica ("finalizare a unei actiuni spontane a unui numar insemnat de magistrati de la diferite instante din tara care

si-au exprimat dorinta continuarii imediate a procesului de reformare institutionala si morala a sistemului judiciar") la sesizarea formulata din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie care invoca neconstitutionalitatea unor prevederi din legile pentru care Guvernul si-a asumat de curind raspunderea in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.

In respectiva cerere se arata in rezumat ca "sesizarea Inaltei Curti a fost facuta fara consultarea corpului de judecatori, desi puterea judecatoareasca nu se exercita numai prin Inalta Curte, ci si prin celelate instante judecatoresti. Justitia nu este infaptuita numai de judecatorii instantei supreme, ci de toti judecatorii."

Spre seara aveam sa ma lamuresc definitiv ca sint, totusi, in acelasi sinistru baronat.Conform informatiilor care anjunsesera la acea ora la "Ziarul de Vrancea", seful tinarului judecator semnatar al respectivei interventii catre Curtea Constitutionala, cunoscut in lumea justitiei vrincene ca exponent si aprig aparator al intereselor si coteriilor cumetresti avea sa-si manifeste evidenta nemultumire fata de "pripeala" demersului subordonatului sau. Si n-a ezitat sa uziteze de "sfinta" metoda stalinista de intimidare, atotstapinitoare in judetul inca dominat de stafia unui baron diabolic in gindire si actiune, si a dictaturii sale de mucava.

Astfel, conform informatiilor care au ajuns la urechile jurnalistilor nostri judecatorii semnatari au fost "mustrati" de presedintele Tribunalului, pentru ca au semnat fara sa ceara aprobarea nimanui. Acestora li s-a reprosat faptul ca toata instanta ar fi trebuit sa aiba "o pozitie comuna" si sa nu aiba loc asemenea "iesiri" individuale.

Despre independenta si alte lozinci din astea "rasuflate",indelung fluturate la defilarile adversarilor reformelor anuntate ce sa mai vorbim?

Traim in Vrancea, asta ne ocupa majoritatea timpului, si-i aproape sigur ca va fi tare greu, mai abitir decit socotesc naivii, cu reforma justitiei pe aceste meleaguri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.