Puls

Scaunelu' da la Zgarda va stirni patimi si sfada

Ziarul de Vrancea
16 iun 2005 813 vizualizări
Pentru el precit s-aude, cartile nu-s coapte; 's crude

-In derectionarea lu\' Seche spre pripon (chiar daca momental i se daduse o pauza scurta da acomodeala, sa mai ia aer, ieri tocmai s-a revenit puindu-i-se indicatorul spre bulau) se invocareste, parca, fapte care tare mai seamana cu alea folosite da dom\' Stropy, baronetele da pe meleagele noastre, atunci cind si-a achizitionat el cu japca terenele familiei lui (care l-a sucarit la vremea rispectiva si pa Naste, cel de erea premelel), cu sprijinul agentilor imobiliari Jorjic si Visinache, la Vinatoresti.

Foaie verde si-o lalea,

Ia cititi, care-ti putea,

De nu-i idendic cumva

C-on metod cam hacana

Folosit d\'al sutz-sadea?


-"Potrivit anchetatorilor, in 1999-2003, Seche ar fi constrins opt persoane sa vinda diverse suprafete de teren, impunindu-le un pret cu mult inferior fata de cel real. Pentru a le "convinge", Seche le-ar fi santajat spunind ca, daca refuza pretul impus de el, nu le va reconstitui dreptul de proprietate. Acest procedeu ar fi

fost folosit de Seche si in scopul obtinerii terenului pe care a fost construita pista de karting Seluna, sustin surse judiciare".

Spuneti voi de nu-s la fel cu ce-a facut taricel

Pa la noi prin giudetel sutzul cel de-i baronel?


- In lucrataura aia de s-ar putea lasa cu ceva problemsuri in care-i intro-bagati pricororul-saf Leftericiu da la noi din giudet si cu Tomirita Mos Cracicun d\'en Galati (unde ploua cu cirnati) cu terenele firmurilor PurHoricului (si care s-ar putea lasa cu declansarea in curind a unui baban scandalau), ar fi, cica, c-olecusoara da contribuiala si premarele din acele vreme, acusica conseler giudetean leberal Ciulai Lacatan.

Ghici, ghici, iarasi ghici:

Cade cineva la plici,

Sau e tot on fisiici?


-In urma rasunatorului fis-ului inregistrat da Misu Copac (ce inca mai da din crac, sa mai urce-n top oleac\') se birfoteste c-ar trage tapanoase sperantii sa devie saf-da Zgarda, una din alea mai cunoscute scule da bascule baronesti.

Despre care si gainurile&curcile din muncipiurile, orasurile si saturile Vranciei stie ca erea cel mai des utilizata atunci cind erea vorba da lucraturi urit mirositoare in vremile cele da crunta dictatura da muacava din periodul 2000-2004.

Ar fi vorba, fara parca, da egzact Miscul Borsjoaca.


-Drept mijloc da convingeala hotaritor a domni-urechistilor d\'en Aliantza se banuie ca proaspatul pritendente le va flutura pa supt nasuri ceva dosaruri -intocmite da el si tinute vezi Doamne la sertar- despre modul super-golonesc in care a crescut precum

Fat frumos (din materiale julite da la ANeLeu) din basme, modesta casoaie (care e cit 3 bloace ANeLe) cu cinci cameri a mumei da baron da la km 27 da pa susaua Vrancii.

Si-uite-ase veti vedea sic,

O miscare din buric,

Ce aduce acusic,

Hinc-on post la on pitic.

Ce va prospera on pic,

C-are unii fler peltic.


-Dupe aproximativ aceeasi piesa da treatru jucata cam la fel da bucciu (da\' mai e putini de stiu) le-a tras clapa lu\' al-de dom\' Mediciu prin zoana Taighelariei, Vilorel Serblanuloiu ( lu\' care colegii taigheri ii zice cica "Mutulica"). Care a dobindit c-o astfel da cacilma in toata regula scaunul lu\' Silviu 3Trandafir Subtire si acu\' zice ca toate a decurs ca-n gradina raiului in ultimii patru ani p\'acolea.

Ce sa fie, ce sa fie?

Nu se banuie, se stie:

Pacalici-gugumanie,

Aplicata-n plutarie.

Cam atit cit poa\' sa tiie.


-Intrebarea da la Puls nu-s-ascunde, c-a ajuns:

(Acu\' cu Sechelaria, sa se fi deschis cutia?)

S-a facut cu-a priponeala safteaua la baroneala?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.