Puls

Baronetul cu sincoape ne-a tras clapa din Atoape.

Ziarul de Vrancea
6 iun 2005 853 vizualizări
Da fo doi ani, cum devine, e incompatibil bine.

-Aia cu spalatu\' putinii lu\' julaul da Moabre din Atoapele Taighelaresti vrincenesti prin demisioneala in luna martie anuntata in iunie, inafara da faptul ca poate ocupa on loc fruntas la minciunica anului, mai are pitit on micut schepsis.

E facuta, po\' sa zici

Pentru paza la sorici

A lu\' Stropy-Pacalici.


-Prin aceasta duma crede ca mnea\' el poate stopa (si nu-i exclus s-o si faca, la cit de ageri la glagorie e baietasii d\'en Alinatza) sapatu\' mai adinc cu legea-n labi a lu\' ai de-ar trebui s-o faca.

Astfel, la raboj scrie cu subiect si predicat ca cine n-a pus capat incompatibilitatii in timp da 15 ziulici da la formarea rispectivelor Atoape, s-a cam lins pa bot.

Deci, tradus pa intelesul la tat boborul: legea zice ca din cauza c-a fost on mare nesmintit, Stropy de prin vara-toamna lu\' 2004 (ca sa nu mai aducem la discutatie perioada din legislatura trecuta de prin 2002-2003, asa) nu mai este pres-dente da CaJau, decit in fals.

La fel si toate acturile pa care si-a pus semnatura da tractorist

d-atuncea.

Acum, la cit urechism e insa, cum am mai zis, in sinul lu\' Aliantza bastinasa, nu-i exclusa fo\' gogoasa. Ca baronetul sa le mai scuipe odat\' in cap la luptaciosi. Da\' daca s-ar aplica legea, El Portofica ar trebui s-o ia decis in brate.

Si sa crape si la mate.


-Tot cu rata-n gura a fost prinsa si Zoaia Cosmosdemianskaia (zisa si Anna Poker) safa da cabinet stropynesc.

Care i-a lasat locsorul in Atoape lu\' duiosul pricoror Pompexu (cu fata da pisicher si mustiuc da drojdier) cel vecin da propitate pa susaua Vrancii cu modexta casoaia care e cit trei bloace ANeLe a mumei da baron.

Problemsul lu\' ginditorul este, nene, urmatorul:

Tunele pin\'acum date, cum va fi, bre, decontate?

Sau ramine patentat al principiu consacrat:

Ce-au furat, e bun furat!


-Desi initial saful taigherilor, Seblanuloiu, erea tare ofuscat si spariat da vizita cu ameninteli pa care i-o egzecutase la el in berou joi dom\' baronete-fostul sutz da motorete, vineri la cioclonferintie si-a imuiat ghinisor ciocul si abia-abia a mai amintit episodul in surdina si cam cu capul supt masa.

Ia ghici tu, din ce pricina?

Oare finca n-are vina?


-Niste pasarici care conoaste le-a cip-ciripit in triluri la paparatii nostri ca o cauza foarte cocostircibila ar putea fi aia ca baronetul i-a amintit asa, dixcret, (desi taigherul-saf, dupe cum se compoarta da crispat repeta din sfert in sfert da oara cu buleftinu ori cartea da identitate in mina) ca nevasta Serblanuloiului lucra pa undeva pa la o enstitutiie supt-ordonata CaJa-ului, pe care El Portofel o crede, ca si pe celelalte, un fel de sereleu a lu\' el.

Asta, mai in rezumat, nu-i cam on santaj la pat,

In care-i expert ciudat sutzul cela mentionat?


-Desi nu-i mult de cind l-a vindut la tarabele lor politicare ca pe pepeni, al-de Chiron Chitrea a avut tupeul de-a venit cocosel la lansarea ultimei carti a lu\' Nea\' Nelu.

Nesimtala fix la fel cu a lu\' El Portofel.


-Intre cei care ar fi bagat strimbe la greu ca Puitu Civicu sa n-ajunga saf la Derectia da Cultivaturi s-ar fi numarat, se birfoteste in primele rinde, domn\' safu da leberali Motanu, dimpreuna cu supt-prifectele Manolo Berchea.

Deocamdata, se dixtinge, a cam dat pe linga minge.


-Intrebarea de la Puls pa canicul-a ajuns:

(Iar astia i-a asteptat pin\' s-a compatibilizat)


Cooperatia e-n top si-n afacerea Atop?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.