Puls

Basescu, suparat pe genialii din presa, suparat

Ziarul de Vrancea
27 mai 2005 743 vizualizări
Dupa ce tinut totul in el pe timpul crizei ostaticilor, presedintele a rabufnit. "Astia-s geniali, dom'le! Cum i-a facut cineva asa de multifunctionali? se pricep la toate: politica externa, SF, fotbal. El i-a criticat pe formatorii de opinie care "se bat sa fie guru ai natiunii". Fara sa-i numeasca, Basescu a facut aluzie la Cristian Tudor Popescu si Ion Cristoiu, care au avut remarci controversate privind modalitatea rezolvarii crizei ziaristilor.

Basescu intr-o postura mai putin intilnita: suparat pe presa asa cum doar Ion Iliescu reusea. Invitat miercuri seara la o intilnire cu studentii, presedintele s-a aratat deranjat de prezenta presei, desi jurnalistii fusesera invitati de catre organizatori. Dezbaterea a avut loc intr-un club din Bucuresti si a fost transmisa in direct de un post de televiziune. în momentul in care reporterul postului de televiziune vorbea in fata camerei, Traian Basescu a intervenit: "Este inadmisibil ce faceti: daca nu fac conferinte de presa la Cotroceni, veniti aici si faceti transmisiuni in direct" si a refuzat sistematic sa raspunda intrebarilor ziaristilor.

în ceea ce priveste atitudinea presei din Romania pe parcursul crizei, presedintele a aratat ca sint "doua realitati": pe de o parte, cei care aveau responsabilitatea mobilizarii institutiilor statului si a recuperarii celor trei cetateni romani aveau nevoie de liniste, iar pe de alta parte, presa avea nevoie de informatii. "Este clar ca am fost in coliziune", a spus Basescu, adaugind ca nu judeca si nu acuza presa, mai ales ca au fost doua momente de tensiune maxima cind mass-media a raspuns pozitiv apelului sau. El a mai spus, insa, ca au fost si ziaristi din presa scrisa care, pe posturile de televiziune, au demonstrat ca ei ar fi avut solutia rezolvarii crizei. "Daca - Doamne fereste - mai avem un ostatic, ii invit pe ei sa rezolve", a adaugat presedintele. Traian Basescu a apreciat si ca respectivii ziaristi se pricep la toate: politica externa, SF, fotbal. "Astia-s geniali, dom\'le! Cum i-a facut cineva asa de multifunctionali? Eu nu sint multifunctional - a trebuit sa apelez la serviciile secrete. Data viitoare, ii asez intr-un birou alaturi de al meu si vedem cine ii aduce primii (pe ostatici - n.r.)", a mai spus Basescu. Dupa incheierea dezbaterilor, intrebat daca sint persoane din tara deranjate de intoarcerea jurnalistilor, Basescu a raspuns: "Da".


"Vino sa ma sfatuiesc cu tine, condeier de aur al tarii, far luminos"

Basescu i-a criticat pe formatorii de opinie care "se bat sa fie guru ai natiunii" si care sustin ca romanii trebuie sa aiba o atitudine umila, pentru ca ei sa fie "gloriosi" si pentru a-si pastra privilegiile, asemeni fostilor securisti si activisti comunisti. El s-a pronuntat impotriva celor care pe posturile de televiziune isi afirma rusinea de a fi romani. "Chiar nu avem de ce sa ne fie rusine", a adaugat presedintele. "Aceste campanii sint tari daca noi suntem prosti", a apreciat Basescu. El a adaugat ca sint anumiti formatori de opinie care "se bat sa fie guru ai natiunii". Traian Basescu a afirmat ca acest lucru ar fi valabil doar daca presedintele tarii ar spune: "Vino sa ma sfatuiesc cu tine, condeier de aur al tarii, far luminos". "Nu va lasati convinsi de cei care cred ca ei detin portofoliul de inteligenta al natiunii. La fel ca fostii securisti si activisti, si ei incearca sa-si pastreze privilegiile", a mai spus Basescu. în opinia sa, "este bine sa lupti impotriva acelei clici" care incearca sa descurajeze, sa acrediteze ideea ca romanii trebuie sa fie umili, sa stea "cu capul plecat".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.