O parcare lacustră din Focşani “rezistă” de 7 luni promisiunilor autorităţilor(partea a II-A)
Parcarea de la Comisariat se tot inundă în zilele ploioase. Prima sesizare în această privinţă a fost trimisă redacţiei, încă din vara anului trecut, după ce mai mulţi rezidenţi au fost nevoiţi să “admire” un adevărat peisaj lacustru.
S-a reclamat încă o dată faptul că de atunci şi pană în prezent nu s-a schimbat absolut nimic, chiar dacă li s-a promis celor care locuiesc în zonă că se vor face lucrări de remediere privind colectarea apelor pluviale.
“În 28 iunie 2016 v-am trimis o poză cu situaţia din parcarea de la Comisariat pe care aţi postat-o pe site. Din acea dată şi pană în ziua de astăzi nu s-a schimbat absolut nimic. Autorităţile au venit, au scos apa şi au promis că în două zile vor începe lucrările… ceea ce nu s-a întâmplat”, ne-a transmis un rezident pe adresa redacţiei. Focşăneanul se arată indignat că autorităţile doar promit şi nu fac nimic. Nu se văd măsuri concrete, a mai remarcat cititorul ZdV şi, mai spune acesta, autorităţile locale au doar aşteptări de la cetăţeni pentru plata impozitelor.
Vasilescu: “Apele pluviale nu pot fi colectate în căminul de racord al blocului”
Contactat telefonic, directorul CUP, Gheorghe Vasilescu, ne-a declarat că acele lucrări trebuiau remediate de către Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice. “Specialiştii CUP s-au deplasat în zonă şi au avut o discuţie cu administratorul blocului din vecinătatea acestei parcări, dar probabil nu a comunicat suficient cu locatarii. Le-am spus atunci că apele pluviale nu pot fi colectate în căminul de racord al blocului pentru că există riscul să fie inundat tot blocul. O soluţie ar fi drenarea apelor către strada Cpt. Stoenescu, lucru care, probabil, nu s-a putut realiza în perioada rece care încă nu s-a terminat. I-am mai sugerat administratorului că amplasarea scurgerii trebuie făcută la cota finală, dar cum acest lucru nu a fost posibil, ar mai fi fost soluţia să înalţe puţin locul cu ceva balast. Poate a făcut-o, dar s-o fi împrăştiat”, ne-a explicat directorul CUP, Gheorghe Vasilescu.
Focşănenii aduc în discuţie mai multe aspecte urate
Un cititor, care s-a recomandat Narcis, a comentat că nu înţelege de ce “la blocurile C sunt pavele şi în urma lucrărilor totul este ok, iar cei de la B-uri nu au aşa ceva. Ei plătesc cumva impozite mai mai decat cei la B-uri? sau cei de la B-uri au votat cu cine nu trebuia?”, se întreabă cititorul. Acelaşi focşănean confirmă că apa i-a ajuns zilele trecute pană la glezne. “Am ajuns zilele trecute acasă pentru o oră, am parcat şi spre norocul meu aveam ghete în picioare, altfel mi-ajungea apa pană la glezne”, a mai precizat Narcis. Un alt focşănean acuză CUP-ul că percepe tarife mari, dar că nu prea face mare lucru. “Unde vă este canalizarea d-lor de CUP ? Aţi aflat în sfarşit că apa nu urcă la deal? Puneţi-vă pompe, asa cum m-aţi sfătuit şi pe mine să fac cu apa din curte. Pentru buzunarele voastre percepeţi tarife aproape duble pentru canal decat pentru apa potabilă. Mişcaţi-vă şi faceţi-vă treaba pentru care sunteţi plătiţi cu mii de euro”, transmite un vrancean conducerii tehnice a CUP – apă şi canalizare. Mery semnalează lipsa trotuarului şi a iluminatului public pe strada pe care locuieşte, dar plăteşte impozit pentru zona O: “Să vă spun şi eu că pe strada Dornişoarei, unde locuiesc din 1996, nu mai este trotuar! Iluminatul slab de pe stradă a permis infractorilor să-mi intre în casă din stradă, nu pe uşă au intrat. Îmi rup piciorele cand ies la maşină, iar noaptea risc să mă trezesc cu un bolovan în cap! Plătesc impozit pentru zona 0”, ne-a comunicat şi focşăneanca Mery.
“Oraşul este plin de gunoaie, de gropi, de băltoace şi noroi”
Alţi cititori mai spun că nu e posibil ca în oraşul european Focşani, în anul 2017, să trăim ca în Evul Mediu, cu multă mizerie pe jos, gunoaie, materii fecale de la cainii “cu stăpan” şi alte aspecte care nu reflectă modernizarea în niciun caz. Se aminteşte despre faptul că primarii nu au învăţat nimic din schimburile de experienţă de care au avut parte de-a lungul celor 27 de ani. “Cu excepţia zonei centrale tot oraşul e o mizerie organizată şi patronată de primari de 27 de ani ! Toţi au ştiut să se plimbe prin diverse ţări, să se înfrăţească şi nu mai ştiu ce, dar n-au învăţat nimic din ceea ce au văzut: oraşe modernizate, străzi şi trotuare impecabile, parcuri şi zone de agrement încantătoare, locuri de joacă pentru copii, mobilier stradal adecvat, responsabilitate şi implicare maximă în ceea ce priveşte curăţenia şi gestionarea deşeurilor etc. În prezent, oraşul este plin de gunoaie, de gropi, de băltoace şi noroi, iar cand va veni căldura oraşul va fi plin de praf şi de aer irespirabil. Acum, după cum se zvoneşte, noul primar se pregăteşte şi el pentru o vizită şi un schimb de experienţă prin ţările asiatice deci renumitul “oraş european Focşani” va avea parte şi de mai multă mizerie!”, şi-a mai povestit off-ul un vrancean. (A.T.)
Citiţi şi: