Puls

In Scanteia baroneasca a intrat strechea porceasca

Ziarul de Vrancea
12 apr 2005 834 vizualizări
Vazind ca nu mai este cum erea, cind baronul radea&mulgea toate foandele da publicitate din institutiile alea dexcentralizate si socitatile da enters local si le ghidona ca la o comanda mixterioasa spre Scateiile lu' amata Cory, lu' Stropy a inceput a-i filfii intens valvile da la cutia ucrainiana. Numai ca, ori i-a micsorat doza da pastiluri, ori i-a dat medicamenturile stricate, finca face rau, bai frate!

- Vazind ca nu mai este cum erea, cind baronul radea&mulgea toate foandele da publicitate din institutiile alea dexcentralizate si socitatile da enters local (da ordinul a cel putin sapte opt melearduri pa an) si le ghidona ca la o comanda mixterioasa spre Scateiile lu\' amata Cory, lu\' Stropy a inceput a-i filfii intens valvile da la cutia ucrainiana. Numai ca, ori i-a micsorat doza da pastiluri, ori i-a dat medicamenturile stricate, finca face rau, bai frate!


- I-a dictat de egzemplu sofeorului malac on articol din care nu se intelege decit da angoasele pacientului Portofel si coteriile lu\' Cory. Metoada cu scosul din palarie a unei firme noi (unde amanta ii asociata cu muma-sa Lopy care face stropy si-n care le-a si pompat da contreol baronetul ceva banei hinca de-acu\' fo doi ani) a practicat-o la licitatia lu\' Fabrica da Caldurici a lu\' dom\' dereftor Escu, pa ultima suta da metri, egzact gasca da curverturi.

Cocluzia de urmeaza:

Baronimea aiureaza,

Dupe cum le-nterpreteaza,

Poate-apuca de turbeaza.

Fiti pa faza!


- Ultimele birfoteli despre halcoolicul Dutza - iaca s-aude da azi fost dereftor da la Derectia Animaluri - DeSeVe-u (cu care al-de dom\' prifecte Hoprea si suptprifecte Manolo Berchea a negociat supect da mult, pentru cit da jaf ordinar e personajul principal ca sa nu fie ceva cocostircibil cu actorii) e ca nea\' omu\' isi aducea proxtituate in berou cu care se incuia acolea.

Asta, nene, poti sa spui

Ca-i da tipul "alta nu-i"

Ascundeti-l pa cahui

Ori dati-i sa mince pui,

D\'ai cu mintea cit a lui.


- Dupe ultimele informatii care a ajuns la urechiurile lu\' paparatii nostri, la firmele japcalaului cumetresc Visinache se pare ca se joaca in continuare jocul popular leapsa. Pa supt mustetile si nu-i exclus cu acordul tacit lu\' al-de fostii opozanti, actualii guvernanti ori oarece riprezentanti ai lor d\'acia da pa la noi.

E semnuri si-n lung si-n latu,

Ca se cam incearca blatu,

S-unii zice ca-i pacatu.


- Astfel, vineri, in timp ce domnii Motanu, Samponaru si Mediciu isi stergea lacrimile, spuind cum ii reguleste Stropy, niste taigheri vioi a venit cel putin suspect la sediul firmei Visinachelui sa ridice neste documneturi, fara toate aprobelile necesare. Numai bine sa-l puie in zgarda si simbata si duminica pina seara tirziu sa se aranjeasca toate ca luni da dimineata sa nu se mai gaseasca nimicuta.

Cum ai spune, dragul meu,

Unii banuie ca, Zau,

Incepe sa puta rau.


- Nici domnii enspectori da la Finansuri care se agiteaza de ceva vreme fara spor pa la firmele has-spiratorului mafihot da foade publice din Vrancia, nu pare a avea alt rol decit a face-n poza pa durii.

Da\' mai mult cu rolul da pisica, ca sa sune din clotopei si sa se stie ce trebe ascuns (supt pres)

Ii taie coada la urs,

Ori il suie da jos-sus,

Ca sa-i merga si mai uns?


- Ultimele minareli de-a lu\' Jbanghirel (Zamfiroi) Homprea, premarele lu\' Partidoi da la Poihana Crestei e cica aia ca si-a vinzarit la negru cheresteua lu\' el, furata din padurici, la scoalele din comuna care-o ghidoneste acolea si-i in reparatii gheboase.

Astia nu stie altceva,

Decit jaf si tescherea.

Potoliti-i, bre, cumva!


-Intrebarea da la Puls, chiar pa scurt ar vrea raspuns:


De-l scapa pa Visinache, n-are boala lu\' Calache?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.