Puls

Pasarici cip-ciripeste Visinache cum prosteste p'ai de-l virificareste:

Ziarul de Vrancea
4 apr 2005 810 vizualizări
Asa cum ati scris acum 2 zile au venit de la PeNehA-us si au ridicat da la firmele Visinachelui neste dosaruri, dar numai ca au uitat sa sigileze restul arhivei.

- Asa cum ati scris acum 2 zile (NP#Nota paparatilor adicatelea, la noi la Puls) au venit de la PeNehA-us (care baga la tuhaus) si au ridicat da la firmele Visinachelui neste dosaruri, dar numai ca au uitat (N.P: on mic amanunt esential!) sa sigileze restul arhivei.

(N.P: chichita va fi numai brici de speculat in viitor pentru apararea si tergiversarea mafihotelilor alea, ce-i mai mult ca sigur ca musteste prin firmele amicului da baron)

>La "Aispe" a ramas pe metereze "nucleul dur" compus din insusi Visinache (N.P: al cu boala lu\' Calache!), contembela safa

Hantoneta-trotineta, si Dutza-cafeluta.

>La Casoaia da Sanatati s-au dexcoperit banei (N.P: supt forma da foande strinse da la fraierimea cotizanta cu taxe si impozitoaie) care de egzemplu azi erau platica (N.P: cu mare banuiala la cererea expreasa a lu\' amicul baron, Stropy) si tot azi era scosi in numerar da catre rispectivul Visinache (cunoscut mare julache) cu justificarea da prostit curcile ca cica vindea actiuni la propria societate la on pretalau de cazut pa spate.

>In rest, cei 3 enspectori da la Finansuri, condusi da unu Zbartu, umbla (nu prea meserias, dupe cum a aflat pa alte cai paparatii nostri) in toate hirtiile. Inclusiv la unele (N.P: care ar parea ca pute rau cu ceva consistente semne ca-s super-dubihoase) despre ceva drume pa la Gorduna da Bacau (giudetul cu mafihoteli marca Hrebe&Jafcoblov)

>In alta ordine da idei, asa cum v-am mai cip-cirpit, Visinachele

s-ascunde in timpul zilei (N.P: la ce fel e da jivina, \'ie cam frica da lumina!), umbla cu masini da imprumut iar seara vine impreuna cu cei doi (Hantoneta-trotineta si Dutza-cafeluta) si se banuie ca rade la greu da prin harhiva hirtiute si date din calciulatoare. Refacind situatiile astfel incit sa ascunda rahatul supt pres. (numai ca completare din partea lu\' paparatii nostri.N.P: la cip-ciripeala cea transmisa: orice bucciu stie ca datele din calciulatoare ramin si se poate vide data cind a fost ciocanite. Foaie verde si-o lalea, totu-i cineva s-o vrea!)

> Au reusit, cica, sa faca sa dixpara ca la o comanda mixterioasa hirtii legate da transpoarte da materiale pe ruta Boloftesti. Si anume spre Casoaia (care e cit trei bloace ANeLe) in acte a mumei lu\' Stropy. Acum refac de zor totul sa nu se conoasca (p\'ai fraieri sa-i cam prosteasca).

>Degeaba se dau de ceasul mortii enspectorii sa cate si sa gaseasca golanelile (care se egzista cu siguranta) daca nu se sigileaza toate docomentele d\'en contembelitati. Deja s-au suxtras multe, sau le-au masluit pa celalte.

>Activitatea intensa e dupe lasarea intunericului. (N.P: asa face sarlatanii, s-ascunde ca sobolanii!) Cind inchide portile, isi sufelca minicile, si-i apuca trebile.

>Enspectorii au dexcoperit plati de-a firmelor Visinachelui la firme desfiintate de ani buni (N.P.:Asta-nseamna furaciuni!)

Facturici catre firme fantoame in valoare de mai multe miliarduri nu au putut dexcoperi, pentru ca deja s-aude c-ar fi fost sustrase si sumele au fost stornate in contembilitate.(N.P.:Astea e juleli mascate!)

Au mai ginit ceva in legatura cu minareli specifice visinachesti cu personal care nu se regaseste niciunde.

(N.P.:Deci jaf propagat pa unde!)

Incerca acum sa depisteze inclusiv misculatii de foande intre cele

7-8 firmuri unde-i hatctionar haspiratorul da banei publici. Pretenarul si cel mai aprig cotizant da baron, Visinache.

>Orisicit, informatia e foarte greu da obtinut, intrucit o stie (cum era da asteptat) on grup restrins. Intre ei contembelul se crede Machiavelli si incearca sa-i indrepte catre tinte false. (N.P: Parerea lu\' paparatii nostri: trebe musai ca cei care controleste sa fie meseriasi si probabil adusi mai ghine de prin alte parti, c-altfel pute a jale!)

Singura solutie ar fi ridicarea tuturor hirtiilor (N.P: cam imposibil, la cum s-a pornit daraveala!) dar acum deja pare prea tirziu.

>Visinache a purces deja la misculatia (N.P: previzibila a teparilor da meserie) ca si-a vindut casele la rude.

>Jocul cu baronul Stropy, cel care se dezice de el e de ochii lumii. Pentru ca in supt-teran se platica bani grei ca sa treneze lucrurile pin\' isi fac "curat" in hirtii. (N.P: Ieftiioare jmecherii, nu le crede nici copchii ! )

>De asemenea au dixparut documente privind achizitiile auto care ajungeau sa fie folosite de baron.

>De ce oare nu se face nici o legaturica si cu Casa da Spensii a lu\' dom\' Poman?

Referitor la active vindute moaca dinspre acolea, care apoi ajungeau la baronet, pe aceasta ruta fiind posibila o frumusica&dragalasa spalareala da bani!

Daca se mai aplica mult taftica de acum, (N.P: cu plutasi pa post da meseriasi!) o sa cam dixpara totul, si se va finaliza c-on imens fis.

Actiunea e la on pas sa esueze.

De 3 saptamini, cel putin dubios, ai trimesi la scobit se lasa dusi numai cu vorba, sau cata doar prin hirtiile care se vor aratate.


Puneti, bre, mina pa cric c-altfel tot e doar on circ


-Intrebarea de la Puls, chiar la dinsa am ajuns:


Ori cam cit s-a cotizat pentru-ast circ organizat?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.