O întrebare
S-a incetățenit ideea că numele unui om poate fi atribuit unei realizări abia după moarte. Practica mi se pare falsă si nedreaptă. Dacă un om a realizat ceva deosebit, de ce să nu se bucure și el de recunoașterea semenilor? Actorii mari au stele pe asfalt și e foarte corect. Atunci de ce un profesor care a trudit cu dragoste și pasiune într-o scoală să nu poată aveaun amfitetru cu numele lui? Mă refer la dascăli de excepție!
Un astfel de profesor este Dumitru Săndulachi, care de aproape 50 de ani, fără odihnă, a format tot atatea generatii de învățători și slujind muzica din repertoriul coral, cu pastorala, a obținut performanțe notabile în România și pe plan internațional. Atât la catedra cât și în afara ei, Profesorul Dumitru Săndulachi a fost hărăzit de cel de sus pentru aceasta menire. Cine îl vede in frac si cu bagheta ridicată, înțelege că este un reper pentru toți care comunică universului. Să fii coleg cu profesorul Dumitru Săndulachi este o onoare și un privilegiu. Pledăm din tot sufletul ca amfiteatrul de muzică al Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani să se numească „Amfiteatrul de muzică didactică profesor dr.Dumitru Săndulachi”.
Vasile Lefter, membru USPR
Citiți și:Interviu cu Dumitru Săndulachi, „părintele muzicii de cameră” din Vrancea, fondatorul şi dirijorul Corului „Pastorala” Focșani