Opinii

Misăilă, UEFA și copiii. O poveste imposibilă

Ionel Sclavone
20 oct 2019 5093 vizualizări

Eram pe stradă când am lecturat replica primarului Cristi Misăilă despre cum a ajuns victima unei campanii denigratoare când el n-a vrut decât să se asigure că micuții care au mers la meciul cu Norvegia, vor ajunge în siguranță la părinții lor. Pentru că iubește copiii și-i pasă de siguranța lor. De aia s-a băgat însoțitor, luând locul unui părinte care și-ar fi dorit să fie alături de puștiul lui la primul meci al Naționalei, pe care l-a văzut pe un stadion.

Brusc mi-au dat câteva lacrimi, în vreme ce citeam.

Și, ca într-un film de mâna a doua în care eroul rememorează întâmplări din trecut, prin fața ochilor au început să-mi treacă tot felul de flash-uri:

Cristi Misăilă, în autocar, cu microfonul în mână, într-un spectacol ad-hoc, aplaudând și cântând cot la cot cu cei 30 – 40 de copiii despre ceata lui Pițigoi..., despre cei doi pitici care aveau casă în pădurea cu alune..., despre podul de piatră care s-a dărmânat...;

Cristi Misăilă, la benzinărie pe Europeană, așteptându-i pe micuți în ușa atocarului, să se întoarcă de la pișu, cu sandvisuri, sucuri și batoane de ciocolată, cumpărate din salariul său nesimțit de mare pentru un bugetar;

Cristi Misăilă, la poarta stadionului, drapat într-un steag tricolor, cu fața vopsită în roșu-galben – albastru, cu o perucă verde în cap, ducându-i pe micii suporteri spre locurile lor și dând tonul la scandări: „Jucăm! Jucăm! Jucăm și câștigăm!“, „Ole, Ole, Ole, astăzi vrem victorie!“...;

Cristi Misăilă în tribune, făcând valuri alături de puștani, așteptând... un fluierat ascuțit îmi sparge urechile... o fi arbitrul...începe meciului... când o voce îmi strigă... „domnu', așteptați culoarea verde a semaforului, vă rog!“

Revin la realitate...un polițist îmi atrage atenția să nu traversez pe roșu...realizez că lacrimile sunt de la câteva firișoare de praf care mi-au intrat în ochi.

Flash-urile cu Misăilă distrându-se alături de copii...o glumă.

 

Nici Cristi Misăilă și nici ceilalți primari fotografiați în tribune nu s-au dus la meciul România – Norvegia, alături de cei 800 de copii, pentru că îi îndrăgesc ori pentru că le-ar păsa prea mult de siguranța lor. Nu cred asta în ruptul capului. S-a văzut în fotografii. Impasibil, Misăilă s-a ținut la distanță de cei mici ca și cum i-ar fi fost frică să nu se molipsească de entuziasmul lor. Și nu le-a luat nici sucuri ori merdenele.

Se știe că primarul de Focșani are arici la buzunarul personal. A fost nevoie de câteva luni de procese și o hotărâre judecătorească pentru ca Misăilă să se achite de obligațiile ce-i revin față de propriile-i fiice.

Nu cred nici că Misăilă și ceilalți primari au fentat interdicția UEFA și s-au dus la meciul cu Norvegia pentru că ar fi suporteri înfocați ai echipei României, dintre cei ce știu toate numele jucătorilor și nu ratează nici un meci din tribune. Cu orice preț. Cristi Misăilă nu pare genul. Mai curând îl văd privind jocul la TV, cu o bere în mână, cu un grătar în față, alături de amici, undeva în separeul unei cârciumi de lux.

Părerea mea este că primarul de Focșani și ceilalți colegi ai săi, fotografiați în tribune, au ținut să fie la acel joc de fotbal, în ciuda interdicției UEFA, pentru că au intrat gratis, n-au plătit bilet. Au întrevăzut o oportunitate și au profitat. Sunt sigur, pun pariu, că ar fi rămas acasă, la TV, dacă li s-ar fi cerut să-și plătească intrarea.

Au fentat reuglile pentru că au putut. Au vrut să arate că sunt descurcăreți, că oricât de mare și de tare ar fi UEFA, ei tot găsesc o portiță să-i fenteze interdicțiile. Au făcut-o ca să le arate prietenilor cât sunt de descurcăreți.

În copilărie, făceam același lucru. Intram la cinema, pe câte o fereastră deschisă sau pe ușa din dos, ca să vedem câte un film interzis minorilor. Apoi, când ajungeam în fața celorlalți, mai puțin îndrăzneți, le povesteam scenele cele mai fierbinți, înfoindu-ne ca niște curcani.

Iar dacă mă contrazice, îl provoc pe Cristi Misăilă să demonstreze că mă înșel. Să se pună în fruntea unui grup de copii, pot fi doar 20, și să-i ducă la un spectacol cu Lacul Lebedelor, la Operă. Să-l văd cum stă, alături de ei, două ore, privind la balerine și ascultându-l pe Ceaikovski.

Ionel Sclavone

Citiâi și :Replica primarului Cristi Misăilă despre cum a ajuns ”victima unei campanii denigratoare” când el n-a vrut decât să se asigure că micuții care au mers la meciul cu Norvegia, vor ajunge în siguranță la părinții lor.

Primarul Municipiului Focșani NU a încălcat Regulamentul UEFA

Ca urmare a minciunilor apărute în presa centrală și locală cum că aș fi încălcat regulamentul UEFA prin prezența mea la meciul România-Norvegia, țin să precizez următoarele:

1. Am organizat această acțiune prin care 800 de copii din Focșani au beneficiat de transport gratuit, din calitatea de Președinte al Consiliului de Administrație al CSM Focșani 2007. Am considerat că este responsabilitatea mea să mă asigur personal că toți copiii ajung în siguranță la meci și înapoi la părinții lor.

2. Accesul meu pe stadion s-a făcut conform Regulamentului disciplinar UEFA – ediția 2019. În capitolul care vizează meciurile desfăşurate fără spectatori, se menționează cât se poate de clar la Art. 73, lit. h) - “Cu excepţia cazului în care organul disciplinar competent decide altfel, nimănui nu i se permite să fie prezent la un meci care va fi jucat fără spectatori, cu excepţia copiilor pînă la vârsta de 14 ani (acompaniați în mod corespunzător) din cadrul școlilor și/sau academiilor de fotbal invitați să asiste la meci în mod gratuit."

Regret că o inițiativă lăudabilă a Federației Române de Fotbal, la care am avut onoarea și plăcerea să mă alătur, este folosită în mod josnic într-o campanie de denigrare a cărei miză politică este persoana mea. Solicit public postului Realitatea TV și celorlalte organe de presă implicate să termine cu aceste atacuri comandate politic și să informeze cetățenii în mod corect.

Mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru invitație, părinților pentru încredere și însoțitorilor pentru grija față de cei mici.

Celor 800 de inimoși, vreau să le transmit următoarele cuvinte: Dragii mei, vă mulțumesc pentru efortul vostru și pentru felul admirabil în care ați încurajat echipa națională și vă spun cu mâna pe inimă că m-ați făcut, încă o dată, să fiu mândru că sunt focșănean!

Text informații:Cristi Valentin Misăilă 

Citiți și:Șmecherie de Focșani. Primarul Misăilă s-a dat însoțitor al copiilor și a fost în tribune la meciul România-Norvegia

Primarul municipiului Focșani a găsit subterfugiul prin care să fie prezent pe Arena Națională marți seară, la meciul România-Norvegia. Cristi Misăilă a mobilizat profesorii de sport și antrenorii de fotbal din Focșani, pentru a aduce un număr cât mai mare de copii la meciul naționalei, și s-a ”introdus” printre ei, în calitate de ”însoțitor” al copiilor. Se știe că UEFA a decis ca România să dispute meciul cu Norvegia cu tribunele goale. Decizia UEFA vine după ce doi suporteri români au sărit pe gazon la meciul cu Spania, iar înainte de aceste incidente au existat mai multe scandări xenofobe și petarde aruncate în teren. În plus, România era recidivistă la acest capitol și era aproape imposibil să scape de sancțiunea Comisiei de Disciplină a UEFA. Însă, acum câteva luni, UEFA a stabilit ca, la meciurile unde terenul echipei gazdă este suspendat, să poată asista copii până la vârsta de 14 ani. Nu a stabilit o limită, ci doar regula de vârstă (nu s-a gândit, însă, la limita de bun simț). Totodată, s-a stabilit ca la fiecare grup de 10 copii să existe un adult însoțitor (de regulă profesor sau părinte). Iată că, profitând de portița lăsată de UEFA, primarul Cristi Misăilă a văzut meciul de aseară din tribune, luând locul unui profesor sau unui părinte

Text informații+foto:realitateadevrancea.net

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.