Opinii

Ce noutăți au mai fost prin lume

Victor Simion
15 ian 2022 2532 vizualizări
Profesorul istoric de artă Victor Simion este originar din Focșani
Profesorul istoric de artă Victor Simion este originar din Focșani

Furați, desigur, de preocupările... „minore” ale anului care abia a trecut (pandemie, creșterea tarifelor la energie, „reașezarea” prețurilor ș.a.m.d.), v-au scăpat, desigur, din vedere unele dintre evenimentele științifice foarte importante ale anului 2021, evenimente care, așa după cum veți vedea, vor avea influențe mai mult decât semnificative asupra vieții noastre din acești și următorii ani. Citiți, deci, cu atenție și rețineți.

Un grup de cercetători foarte serioși de la un important centre de cercetare și de recunscut prestigiu au ajuns la concluzia - după îndelungate studii și observații asupra unui lot semnificativ de femei – că, în funcție de forma și dimensiunea sânilor acestora, se pot aprecia... performanțele sexuale ale femeilor. Ei, ce ziceți de această descoperiere? Mă gândesc la chinul și epuizarea fizică și psihică prin care au trecut respectivii cercetărori pentru a măsura - cantitativ și calitativ - aceste protuberanțe feminine, a le măsura în grade de temperatură, a le introduce în formule matematice, a le trece prin inteligența calculatoarelor pentru ca, în sfârșit, să ne ofere nouă, bărbaților (dar nu numai nouă) rezultate certe, științific susținute, în legătură cu aptitudinile sexuale ale posibilelor noastre partenere. Având acum la îndemână aceste rezultate, orice bărbat doritor de un parteneriat feminin are posibilitatea de a-și selecționa partenera (temporară, de logodnă sau, eventrual, de căsătorie) fără a mai risca eșecuri nedorite și cu efecte dramatice asupra psihicului său. Genial, nu? Înainte de a face o opțiune, invitați doamnele cu sânii la control. Gata cu improvizațiile!

În altă parte de lume, un alt grup de cercetători serioși constată, tot așa, pe un grup reprezentativ de subiecți, că pot evalua gradul de optimism al semenilor noștri după... forma sprâncenelor. S-a creat astfel o nouă știință, SPRÂNCENOLOGIA, extrem de utilă în existența noastră cotidiană. Este suficient să privim cu atenție (adică, să observăm) forma sprâncenelor persoanelor cu care suntem în dialog, să le comparăm cu modelele tipizate elaborate de dânșii pe baza solidelor studii făcute ani de ani și să aflăm cu maximă acuratețe gradul de optimism al partenerilor noștri. Colosal! Fiindcă tema este de maximă actualitate, propun ca ea să fie preluată și la noi și aprobată ca document oficial (eventual, printr-o Ordonanță de Urgență) de către Parlamentul țării. Nici nu vă imaginați cât de utilă, ce efect formidabil poate avea o asemenea „știință”. Păi când vor afla domnii guvernanți cât de optimiști sunt românii în legătură cu ceea ce fac dânșii, numai privindu-le cu atenție sprâncenele, să vedeți cum vor da năvală să ne binecucânteze cu toate cele care ne lipsesc din viața de zi cu zi.

Lumea „științei” nu se oprește aici. Trăirile dumneavoastră afective pot fi dezvăluite și dacă, spre exemplu, mărturisiți... ce insecte preferați: albine, fluturi, muște, țânțari ș.a.m.d. În funcție de opțiunea exprimată, vi se vor dezvălui (dacă încă nu știați deja) cam cum stați cu gradul propriu de afecțiune. Și asta, nu la modul amatoristic, ci tot pe baza unor îndelungate,  costisitoare și serioase cercetări și investigații. Ei, ce mai ziceți? Eu, spre exemplu, pentru că mă consider un dur, după ce am citit cu atenție despre această epocală descoperire, m-am hotărât să nu mă mai reped cu inconștiență criminală și să ucid bietele suflete de țânțari care și ei „este niște vietăți ca și noi”. M-am și dus la biserica din cartier și am aprins câteva lumânări pentru iertarea păcatului săvârșit de-a lungul vieții de a fi ucis cu inconștientă cruzime, regimente întregi de muște, de țânțari, viespi și alte asemenea zburătoare.

Constat deci, că, în pofida altor preocupări „minore” (epidemii, pandemii ș.a.m.d.), știința merge neabătută pe drumul ei, uneori pe acolo pe unde nici nu gândești. Spre exemplu: ești blond, ești brunet, ești slab sau burduhănos, îți place să te cațeri în copaci sau să te scalzi nud, preferi berea sau oțetul de mere, visezi sau nu, cai verzi pe pereți sau numai imagini cu soacra, toate astea (și încă altele) sunt pentru meticuloșii cercetători contemporani de pe diverse meridiane ale lumii preocupări foarte serioase, fac obiectul unor noi științe consumatoare de timp, bani și materie cenușie. Așa se întâmplă când oamenii au bani și mor de bine. Propun (ca să nu rămânem în afara lumii) să inventăm și noi o știință nouă PRURITOLOGIA. Adică să ne depistăm starea de spirit în funcție de unde ne vine să ne scărpinăm mai des. Adică, tot pe acolo.

 Victor Simion


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.