Opinii

Adunate

Ziarul de Vrancea
7 oct 2013 846 vizualizări
Se bat câmpii de vreo două săptămâni cu referire la cutremurele din judeţul Galaţi. Doar câteva voci răzleţe încearcă să spună adevărul, dincolo de şedinţele specialiştilor şi comisiile de anchetă .

*  Aceste mişcări telurice de mică adâncime sunt determinate de forările/exploatările/ cercetările firmei americane care caută gaze. Regula este să nu provoace, în mod controlat, seisme cu magnitudini mai mari de 4 grade pe scara Richter. S-a observat că cel mai mare cutremur produs în Galaţi în ultimele două săptămâni a avut 3,9 grade. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în SUA, de exemplu, cu mulţi ani în urmă. Dar pentru că erau interese de stat la mijloc, localnicii şi specialiştii au fost reduşi la tăcere. Mucles! Eventual, ceva compensaţii băneşti. La fel şi în satele gălăţene zgâlţâite. Se va sări cu bani pentru românii afectaţi de lucrările respective?
* Apa caldă a fost, din nou, praf în ochii votanţilor din Focşani. Cu promisiuni, termene, demagogii şi pupincurismele arhicunoscute, doar unii focşăneni au beneficiat de apă caldă pe durata Festivalului Bachus. În rest, se mai lucrează ...
* Că tot veni vorba de Festivalul Viei şi Vinului:
- a fost un clip de promovare pe televiziunile naţionale de toată jena. Se vede că ăsta nu se poate debarasa de vechile metehne şi are în cap numai hoţii;
- contracte şi rezultate concrete ZERO de pe urma cheltuirii atâtor miliarde din banii noştri pentru cei care lucrează în viticultură: mici podgoreni, fermieri, mari procesatori;
- osanalele şi limbismele la adresa celui mai ... cel al Vrancei au poluat mai tare decât fumul grătarelor şi mirosurile pestilenţiale. 
*Liderii USL se declară tot mai uniţi deşi sunt tot mai despărţiţi (or fi acţionând după sloganul UE – „unitate în diversitat”, mai ştii?). Cu cât se acuză reciproc mai abitir, cu atât îşi fac mai multe jurăminte de credinţă  şi promisiuni de iubire!
*Cam aşa s-a întâmplat şi la întâlnirea peneliştilor vrânceni, păzită de ochii presei, care a avut loc la masa festivă organizată de Ziua Recoltei, după ce ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, le-a spus clar că nu sunt bani la buget. La masă au mai fost prezenţi, pe lângă ministrul Chiţoiu, ministrul Economiei, Varujan Vosganian (care se ascunde după  fustele imunităţii parlamentare şi nu vrea să-şi probeze nevinovăţia în faţa instanţei), precum şi Marian Oprişan. Şeful PSD Vrancea le-a dat peneliştilor, iarăşi, lecţii de politică şi guvernare. Plus asigurări ferme că  USL nu se rupe (abia ce-l făcuse „buimac” pe Crin!!!). Masochişti, nene, nu glumă ! Audienţa a fost numeroasă şi cu masa bogată !
* Uitasem de inundaţiile din Galaţi, de la mijlocul lunii septembrie. Ca de obicei, Oprişan s-a băgat în seamă şi printre sinistraţii de acolo, spre nedumerirea acestora. A dat ajutoare de la alţii (tot ca de obicei) şi s-a plimbat ca vodă prin lobodă, însoţit de trepăduşii săi care, oricum, n-ar fi ajuns nimic în viaţa lor fără să-i şteargă pantofii lui Oprişan, să-i care geanta sau paltonul, să -i dea limbi peste tot ş.a.m.d.

Cătălin STANCU 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.