Opinii

Predicţii

Ziarul de Vrancea
3 oct 2013 1388 vizualizări
1. Doar 13 membri din cei 19 ai Comisiei Speciale “Roşia Montana” au descins în Munţii Apuseni pentru investigaţii. Ceilalţi 6 nu au nevoie să se informeze, sunt buni cunoscători ai fenomenului, printre ei celebrii Gabriela Firea şi Tudor Ciuhodaru, mari specialişti în toate.

Unul dintre cei prezenţi, liberalul Mircea Dolha, care a avut timp chiar să culeagă nişte brânduşe de toamnă, s-a declarat nemulţumit de timpul prea scurt alocat documentării şi l-a lăudat pe Crin Antonescu că a blocat proiectul în Parlament. “Personal, nu mă antepronunţ, dar voi vota, desigur, împotrivă, întrucât este o decizie de partid“, a mai adăugat liberalul, în cel mai pur spirit caragialesc. Dacă tot ştie cum votează, nu înţeleg de ce a considerat timpul prea scurt, probabil dorea să culeagă soţiei un buchet mai mare de brânduşe de toamnă.
Cum spuneam mai demult, are comisia competenţe în exploatarea de la Roşia Montana cum am eu în chimia anorganică. Complexele lor investigaţii sunt un mare fâs, ei vor vota la fel ca înainte de naşterea acestei comisii speciale, exact cum a indicat partidul.
Cum PSDul, prin demersurile lui Zgonea, Ponta, Ivan, şova dau de înţeles că sunt pro exploatare (8 parlamentari în comisie), cum PPDD şi minorităţile votează de regulă cu cei mai tari (3), cum PCul votează cum zice Antena 3, adică pro(1), cum UDMRul e sigur contra, se gândesc că poate în viitor se duc Apusenii în Ungaria Mare (2) , pun pariu o ladă de bere nord americană contra unui ceai de sunătoare de la Roşia Montană că exploatarea va primi aviz favorabil din partea comisiei.
2. Legea privind maidanezii nu va rezolva problema lor deoarece este nevoie de o meticulozitate şi o constanţă pe care primarii din România nu o posedă, ei fiind mai mult buni de gură decât buni gospodari. Ritmul cu care se vor adopta, steriliza, eutanasia maidanezii va fi mai mic decât ritmul cu care vor apărea noi căţei prin oraşe, născuţi loco sau aduşi (veniţi) de prin comunele din jurul oraşelor. Ar necesita un efort considerabil (dar nu şi imposibil) să faci statistica câinilor CU stăpân din fiecare localitate, de către fiecare primar, şi să-i obligi pe proprietari să-i sterilizeze pe cei fără valoare chinologică, să urmăreşti permanent această acţiune.
Pun pariu 10 sticle de vin bun contra o limonadă expirată că numărul persoanelor muşcate de câini va rămâne aproximativ constant multă vreme de acum încolo.
3. După condamnarea lui Voiculescu de către judecătoarea Graţiela Constantin de la Tribunalul Bucureşti, pun pariu pe ce vreţi voi că doamna magistrat va fi făcut praf pe postul Antena 3. I se va răscoli trecutul şi se va demonstra fără putinţă de tăgadă că este …că a făcut… că e vândută … ce să mai, că este o ruşine pentru Magistratură!
4. Tot pe ce vreţi voi pun pariu că Voiculescu va declara că este dosar politic şi va “demonstra” asta indubitabil.
5. Alegerile europarlamentare sunt în primăvara lui 2014, cam când se va judeca şi ultimul termen al dlui Voiculescu. Aici nu sunt foarte sigur, dar prezic o candidatura a acestuia la aceste alegeri, bineînţeles, nu din cauză că ar avea iar nevoie de o imunitate, ci pentru că ţara îl vrea la datorie. Pun pariu doar pe o sticlă de suc la 330 ml.
Asta şi pentru că nu ştiu dacă dl Voiculescu mai consideră că merită efortul să se ducă cinci ani la muncă la Parlamentul European…mai bine îşi ia un concediu plătit de un an, că doar n-o să facă cinci ( va avea, desigur, o purtare ireproşabilă). Zic de concediu plătit, chiar bine, deoarece dacă împărţim cele câteva zeci de milioane de EURO, câştigate în urma afacerii ICA, la 12 luni de puşcărie, iese o sumă ameţitoare. Încă o afacere profitabilă pentru marele mogul.
6.Pun pariu pe 10 sticle de şampanie Piper Heidsieck 1907 şi un camion de bere Guinness (apropo, dacă ne aud ăia de la Carrefour: berea asta-i irlandeză, nu cum o prezentaţi voi, ba nemţească, ba olandeză!!) că singurul model de creştere economică pe care-l ştie guvernul este modelul bazat pe creştere de amenzi, impozite şi taxe. Aici câştig sigur.
7. În fine, pun pariu (pe o sticlă de ţuică de mere) că privatizarea CFR Marfă va fi un fiasco, va fi reluată, că toţi managerii privaţi puşi la societăţile cu capital de stat îşi vor da demisia forţat (pe o damigeană de ţuică de pere), şi mai pun pariu (pe un hectolitru de ţuică de prună) că marea micşorare de TVA de la pâine, populista măsură a guvernului, pentru care trebuie să se mărească alte taxe, se va pierde în foarte scurt timp, ca un fum, în buzunarele producătorilor şi comercianţilor.
8. Predicţia finală: probabil că fac ciroză dacă e să beau toată băutura câştigată la pariurile de mai sus.

Rareş CHINESCU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3846 zile, 21 ore, 29 minute, 2 secunde
Genul asta de pariuri, in care initiatorul pariaza de exemplu ca data de 06 octombrie va cadea sambata, si spera ca cineva va fi suficient de "inteligent" sa accepte pariul dovedeste o citeste integral
Rareș, acum 3846 zile, 20 ore, 58 minute, 15 secunde
Pă cuvântu' meu dă abstinent, hâc!, că ieram treaz când am pus pariurile! Chestia-i că nu găsesc niciun fraier să le accepte...hâc!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.