Opinii

Ponta cel voinic şi minele de aur

Ziarul de Vrancea
8 sep 2013 883 vizualizări
Despre poveşti… Asemănarea cu titlul unui basm nu este întâmplătoare deoarece şi-n acest articol avem de-a face, metaforic vorbind, cu un împărat (adică poporul român), care are o grădină (adică România), în care creşte un măr de aur (adică o mină de aur), din care împăratul (adică poporul), n-a reuşit să guste niciodată datorita faptului că în fiecare an merele din pom au fost … furate?!

Ei, aici se opreşte asemănarea, până acum ele nu au fost furate, şi nu ştim dacă ele vor fi furate în viitor de zmeii de la Gabriel Resources, ştim doar că împăratul n-a ajuns să guste merele deoarece ele au fost “apărate” până acum printr-o gargară electorală de excepţie de către mezinul Ponta cel voinic şi fraţii lui de la USL.
Asta se întâmpla pe vremea când eroul nostru era în Opoziţie.
În urma aprobării de către guvern a exploatării de la Roşia Montana se dovedeşte, dacă mai era nevoie, că politicienii români, USL- ul în cazul de faţă, sunt prolifici autori de …poveşti pentru electoratul român, un electorat aflat încă la stadiul copilăriei politice, ce ascultă credul toate basmele servite. Ştim cu toţii că poveştile se spun la copii (electorat) înainte de culcare (alegeri), pentru ca aceştia să adoarmă repede şi liniştiţi.
Dar câte basme n-au fost, o culegere impresionantă: taxe mai mici, interzicerea exploatării gazelor de şist, măriri de pensii şi salarii, cel mai cinstit guvern şi multe, multe alte basme frumoase, numai bune de adormit …electoratul!
Ca să revenim la Ponta cel voinic şi minele de aur, ar mai fi de adăugat că eroul nostru este şi viteaz pe deasupra, acesta trebuind să-şi înfrunte soţia, care-a declarat sus şi tare pe vremea când era în Opoziţie că, pentru a opri exploatarea pusă la cale de zmeii Băsescu şi Gabriel Resources, se va lega cu lanţuri la intrarea în mină. Vai, ce dramă familială, ce roman psihologic s-ar putea scrie despre datoria faţă de ţară, despre dragoste, despre apărarea intereselor poporului…
De fapt avem de-a face cu o gargară electorală de doi lei. Cu un basm pentru naivi.
Dacă mă gândesc mai bine, aş zice că poate l-am distribuit greşit pe Ponta în rolul lui Prâslea cel voinic, probabil i-ar sta mai bine ca personaj principal în povestea “Pinocchio!.
Dar parcă nu mai am răbdare să citesc toată cartea, să ajung la final, acolo unde Ponta… pardon, Pinocchio, ajunge şi el, în sfârşit, un băieţel adevărat.

P.S. Articolul nu este despre oportunitatea exploatării zăcământului de la Roşia Montana, ci despre duplicitatea, demagogia şi minciunile politicienilor români.


Rareş CHINESCU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Rareș, acum 3852 zile, 16 ore, 10 minute, 10 secunde
Da, omule, știu și varianta asta...și ce insinuezi tu îl scoate sau îl afundă și mai tare pe Ponta?
R.A., acum 3852 zile, 14 ore, 41 minute, 22 secunde
Pai pe MRU l-a scos sau l-a infundat?
R.A., acum 3852 zile, 16 ore, 39 minute, 38 secunde
Update Astia la Antena3 discuta tocmai despre prabusirea actiunilor G R cu 60-70 % ..E important de vazut daca se cumpara actiuni masiv de catre speculanti pentru un viitor profit cand actiunile vor citeste integral
R.A., acum 3852 zile, 21 ore, 7 secunde
Omule,gargara asta pe care o taxezi la politicieni in ce priveste Rosia Montana produce miscari pe bursa.Cand a aparut Ponta cu legea aprobata de guvern in privinta exploatarii,actiunile Gabriel citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.