Opinii

Unii cu vacanţa, alţii cu foamea!

Dan Chiriac
18 aug 2013 1006 vizualizări
Cand nu au o sărbătoare, romanii fac orice să o inventeze! E o veche vorbă romanească, care a fost pusă din nou în aplicare de guvernul Ponta, care a a mai născocit un mini-concediu pentru salariaţii de la stat (degeaba)!

Unii ar putea crede că e doar invidia unui angajat de la privat, care nu a putut beneficia de această mini-vacanţă. Ce este însă revoltător este modul în care au fost lăsaţi fără bani mulţi dintre romanii care trăiesc de pe o zi pe alta. După cum se ştie, majoritatea pensiilor, salariilor, ajutoarelor sociale şi a alocaţiilor se virează pe carduri în jurul datei de 15 ale lunii. Şi uite aşa, joi dimineaţă, mulţi romanii care au mers cu speranţă la bancomate au avut surpriza să afle că 15 august e zi liberă prin lege! De ce oare o fi zi liberă ziua de Sfanta Maria şi post- Sfanta Maria şi nu e liber şi de Sfantul Ioan, Sfantul Gheorghe sau de Sfinţii Mihail şi Gavril ori în ajunul acestor mari sărbători pentru creştinătate? Sau mai bine să nu mai întrebăm pentru a nu le da idei guvernanţilor. Şi uite aşa, zeci de pensionari au rămas cu buza umflată, plangand langă bancomatele intrate şi ele în vacanţă guvernamentală! Ce să mai spunem de mămicile care aşteptau cu sufletul la gură ajutorul pentru creşterea copilului sau alocaţia? Nu au avut nici o şansă, bancomatele au afişat mesajul: fonduri insuficiente pentru această tranzacţie. Şi uite aşa romanii au rămas flămanzi în mini-vacanţă, în timp ce guvernanţii, care şi-au dat singuri patru zile libere, s-au bronzat la soare, cel mai probabil, nu la Mamaia, unde bodyguarzii lui Mazăre lovesc fotbaliştii, ci în ţările calde! Iar azi, guvernanţii se vor întoarce la serviciu şi le vor face un mare favor fraierilor: le vor da bani de mancare după patru zile de foame! Ce să mai spunem că unii romani veniţi din străinătate acasă în august s-au chinuit să-şi ridice buletinele, permisele de conducere sau paşapoartele. Unii au reuşit doar cu ajutorul ofiţerului de serviciu şi asta după ce au făcut ceva scandal şi au sunat la presă. Dar important este un lucru pentru Guvernul Romaniei: pe cand următorul mini-concediu pentru bugetari?
Dan Chiriac este jurnalist la Ziarul de Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3901 zile, 9 ore, 1 minut, 31 secunde
Operatiunea se numeste fidelizare. 99,99% dintre bugetari sunt pile ale guvernantilor, daca nu chiar rude. Asa cum Ponta si-a pus nevasta europarlamentar, socrul senator si finul ministru al citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.