Opinii

Năstase, prietenii domniei sale şi eu

Ziarul de Vrancea
6 aug 2013 889 vizualizări
Chiar dacă ar trebui să scriu despre Băsescu, Ponta sau Antonescu, personaje de primă mână ale vieţii noastre politice, am să comentez scurt ceva legat de domnul Năstase, care nu mai este, şi nu cred că va mai fi vreodată, o figură importantă a politicii româneşti. Am explicat acum ceva vreme de ce cred eu că nu va mai putea reveni: nu-l vor lăsa noile vedete din partidul său, aşezate acum la masa puterii.

Ziceam atunci: “S-au spus vorbe mari, patetice. Colegii doresc revenirea rapidă în partid, se mizează, se speră pe o fulminantă relansare politică. Domnul Năstase este brusc iubit, adorat, dorit, respectat. Se promite un scaun la masa puternicilor zilei. Aiurea! Ipocrizie cât cuprinde!
Masa la care ar trebui să revină este ocupată de mult, alţii sunt greii zilei şi nu vor să mai împartă nimic cu nimeni. Scaunele sunt ocupate cu asupra de măsură.”
Viaţa îmi dă dreptate. La un interviu dat Antenei 3, dl Năstase s-a arătat decepţionat şi mirat de gestul colegilor săi de la PSD referitor la prejudiciul din dosarul “Trofeul Calităţii”. Dumnealui se aştepta ca, din spirit de colegialitate, aceştia să contribuie şi ei cu ceva sume, deoarece a fost de fapt o campanie mixtă, parlamentară şi prezidenţială. Un punct de vedere ce pare corect.
Pe mine, în schimb, nu mă miră lipsa de reacţie a partidului, ci capacitatea domniei sale de a-şi găsi şi păstra nişte prieteni adevăraţi: în lipsa ajutorului refuzat de PSD, dumnealui a reuşit să strângă frumoasa sumă de 760.000 de EURO (pe care a plătit-o ca despăgubire Inspectoratului de Stat în Construcţii) cu ajutorul a doi prieteni!! Doar doi!
Cum, Doamne iartă-mă, îi găseşte?!
Vorba cântecului: o fată mai găseşti, dar un prieten greu…
Bineînţeles, acest articol nu este despre vinovăţia domnului Năstase, nu este treaba mea să stabilesc ce şi cum, acest articol se referă doar la puterea prieteniei şi la faptul că în oceanul de trădare se mai găsesc insule de stabilitate. Oare eu am cu adevărat prieteni?! Nu cred. Dacă-i cer la vreunul care-şi arogă acest titlu vreo 300.000... ce vorbesc eu aici?!...vreo 50.000...vreo 10.000...hai să zic un 4.000 de EURO, se va face că plouă… Îşi va aminti că trebuie să-şi ducă soacra la dentist, copiii la facultate şi că de dimineaţă l-a luat, aşa, fără motiv, un junghi în spate, uite-aici…
Cred că sunt un om fără prieteni, la concluzia asta tristă am ajuns.
Oameni buni, fac la voi un apel, dacă ştiţi pe vreunul care să-mi dea dezinteresat banii ăştia, 4-5.000 de EURO, nu mai mult, făceţi-ne cunoştinţă, vă rog frumos, că mare nevoie mai am de-un suflet apropiat!
Am să-i spun ca-n “Casablanca”: ”Gigi, cred că ăsta este începutul unei frumoase prietenii!”

 

Rareş CHINESCU


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Rareş, acum 3913 zile, 6 ore, 12 minute, 41 secunde
"Dacă îmi dai un deget, îţi dau toată mâna, dacă îmi iei un deget, îţi tai mâna". Citat de Gigi Becali.
danb, acum 3913 zile, 12 ore, 34 minute, 19 secunde
Va apreciati foarte optimist nivelul de bonitate. Daca domnul Nastase, la circa 400.000 de prieteni declarati a gasit 2 care sa-l imprumute, dumneavoastra, considerand numarul de cititori ca fiind citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.