Opinii

Expertul în Enet, Bacinschi, şi omleta liberală

Corneliu Condurache
2 iul 2013 1503 vizualizări
Cine se întreba de ce-i cedează PSD-ul autohton PNL-ului conducerea Enet cu atata dărnicie, are acum prilejul de a se lămuri, fără prea mari eforturi.

Nici n-au apucat bine liberalii să pozeze-n noii tartori ai “fabricii de căldură” din Focşani, că iată, colegii lor de alianţă - care le-au aşezat în palme “cartoful fierbinte”- au şi început să-i lase-n ipostaze nu foarte comode. Nu mai departe de săptămana trecută, Decebal Bacinschi, ivit parcă din spuma mării în municipiul reşedinţă a judeţului Vrancea, le ţinea lecţii ca desprinse din manual proaspeţilor şefi ai Enet-ului. Astfel, primarul Focşaniului declara, în cadrul unei conferinţe de presă, că aşteaptă de la noul Consiliu de Administraţie de la Enet, dar şi de la viitorul director general al societăţii să transforme Enet în noul CUP. Adică într-o firmă profitabilă, care să readucă locuitorii Focşaniului la sistemul centralizat de termoficare. Bacinschi completa, ca să fie şi mai aplicat,că pe o parte dintre membrii CA îi cunoaşte şi le transmite “să pună banul la treabă”. Aluzie transparentă la faptul că Enet trece printr-un proces de modernizare care trebuie să şi dea randament. “Sper să beneficiem de înţelegere de la CA, dar să fie acolo un manager care să ştie să conducă o societate. Foştii directori sunt specialişti, dar cei noi trebuie să pună banul la treabă. Vrem să atragem noi consumatori în sistem. Dacă numărul beneficiarilor va creşte, atunci şi preţul gigacaloriei va scădea. Specialişti avem la Enet, este nevoie de un om care să gandească din punct de vedere economic această unitate. Nu poţi consuma doi lei şi să încasezi un leu. Momentan, în sistem nu mai avem ce face, după aceste modernizări, de aici trebuie să aducem înapoi beneficiarii”, spunea  moralizator  şi explicit  primarul Focşaniului.
Ce le ştie, dom’le, Bacinschi ăsta! Mai rar aşa expert, ar putea constata unii. Este însă tonul discursului acestuia străin de realitatea recent modificată, că Enet este acum în curtea PNL?! Iar ca tacamul să fie complet, ieri a mai fost anunţată şi confirmată, de acelaşi Decebal Bacinschi, o nouă acţiune aducătoare de beneficii electorale pentru diriguitorii noi ai producătorului şi distribuitorului de energie termică în sistem centralizat din Focşani. Enet-ul lasă-n mijlocul verii abonaţii focşăneni fără apă caldă. Şefii PNL ar avea soluţia să povestească zicala aceea cu oul şi cu omleta rostită nu demult în spaţiul public de Nini Săpunaru: „Dacă nu spargi oul n-ai cum să mănanci omleta!” Depinde cum o vor percepe focşănenii lăsaţi să facă duşuri reci în miezul verii, anticipat caniculare. E posibil să n-o prea „guste”.

 

Corneliu Condurache


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.