Opinii

Statisticile morţii şi grozăviile aleşilor noştri

Ziarul de Vrancea
27 iun 2013 1864 vizualizări
Anual, în România, mor în accidente rutiere peste 3000 de persoane. Satisticile morţii scot în evidenţă faptul ca ţara noastră este pe primul loc în Europa la acest capitol.

Pe noi  însă ne lasă reci toate aceste statistici. Sau mai bine zis, pe aleşii şi "stăpânii neamului nostru". Avem însă mare grijă, cum se vede, să introducem obligatoriu în şcoală  RELIGIA ORTODOXĂ. Ca şi cum nu ar exista biserici ortodoxe peste tot, pe teritoriul acestei ţări, ca şi cum nu ar exista atâţia preoţi în această ţară, ca şi cum toată suflarea românească ar fi ortodoxă şi nu ar exista şi alte confesiuni, iar copiii acestora din urmă să stea pe holuri sau prin curtea şcolii, când în clasa lor se predă ortodoxia. Dar ce să le facem, noi suntem majoritari, ei minoritari şi să fie sănătoşi, chiar dacă miroase rău de tot a discriminare. Bine că se aduc în clase icoanele sfinţilor şi sunt aşezate în locul marilor oameni de ştiinţă, care ar avea oarece legătură cu disciplinele învăţate de odraslele noastre! Ca şi cum aceste icoane nu a trebui să stea în biserică sau în locurile unde, de sute de ani oamenii le ştiau că acolo trebuie să se roage necontenit. Am umplut ţara de troiţe la fiecare intersecţie de drum. Mă şi mir cum de  vreun şofer nu s-a dus direct în vreuna din greşeală. Aleşii noştri sunt prevăzători la acest capitol. Sunt creştin ortodox, şi mă intrigă uneori direcţia în care ne ducem. Nu am absolut nimic cu biserica şi cu preoţii. Ştiu că pentru mulţi dintre ei este o a doua variantă de câştig să predai într-o şcoală religia ortodoxă. Dar eu cred cu tărie că religia nu se predă... Ea se inoculează prin simţăminte şi har. Prin puterea  celor cu har de a o propovădui şi a o trimite spre inimile celorlalţi. Iar locul ales şi cel mai nimerit este Biserica. Acolo trebuie să mergem cu toţii să ne închinăm şi să ne rugăm. Nu ştiu dacă cei 3000 de morţi anual în accidentele rutiere de pe drumurile patriei, sunt un argument plauzibil spre a-i face  pe cei care hotărăsc programele şcolare, că ar fi poate mult mai oportun şi mai înţelept,să se introducă "circulaţia rutieră"  disciplină obligatorie în şcoli. Mai ales că proporţia viitorilor şoferi sau pietoni care vor mişuna mai târziu pe străzile ţării dar şi ale Europei sau întregii lumi, se duce undeva spre 99%. Nu ştiu dacă eventualitatea predării  circulaţiei rutiere în şcoli, de la vârste mici şi până târziu spre o vârstă apropiată de  majorat, nu ar reduce considerabil statistica morţii de pe şoselele patriei. Nu se face primăvară cu prezenţa unui poliţist în şcoală cu ocazia începerii anului şcolar, şi încă de două, trei ori după aceea. Este o părere! Poate sunt nedrept dar, cum se vede, pe toţi aceşti 3000 de morţi nu i-au ajutat prea mult orele de religie predate în şcoli, decât, poate, acolo, sus, în Ceruri...

Gheorghiţă Mocanu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stefan, acum 3952 zile, 9 ore, 25 minute, 35 secunde
De ce nu ati publicat acest articol in ziarul tiparit? E cenzură? Raspuns: editia online nu este similara cu cea printata.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.