Opinii

Externati-l pe Oprea!

Corneliu Condurache
12 oct 2006 836 vizualizări
Probabil ca destui vrinceni trebuie sa fi ramas surprinsi de comportamentul prefectului Ion Oprea din aceste zile

Vis a vis de pozitia pe care acesta a adoptat-o in disputa privind debarcarea din functia de presedinte a Consiliului Judetean Vrancea a lui Marian Oprisan. Este vorba de tactica,de regula caracterizata in termeni populari prin remarca "participa, dar nu se baga!" sau spus altfel a "ascunsului dupa copac".

Greu de crezut ca reprezentatul guvernului Romaniei in Vrancea nu avea cunostinta in amanunt (si nu de azi de ieri, ci cu sigur citeva luni bune in urma) de planul coalitiei consilierilor judeteni ai Partidului National Liberal-Partidul Democrat-Partidul Conservator- Partidul Noua Generatie pentru matrasirea baronului din scaunul de "sef al judetului". Daca acesta pretinde altceva sint serioase semne de intrebare privind sinceritatea fostului-inainte de a deveni desigur apolitic- secretar general al PD Vrancea. Faptul ca el pozeaza si se comporta acum ca si cum ar auzi prima oara despre respectiva operatiune, nici nu merita comentat. Pentru cei care vor sa aiba o perspectiva mai completa a atitudinii

prefectului din aceste zile, n-ar fi tocmai lipsita de importanta o intimplare semnificativa petrecuta nu cu mult timp in urma. Imediat dupa alegerile locale din 2004, cind zgomotosul demagog care se da acum persecutat politic, Oprisan, racola cu o salbaticia de care a dovedit nu o data ca-i capabil, consilieri judeteni de prin toate formatiunile politice intrate in legislativul judetean,( fara sa aiba desigur vreo minima mustrare de constiinta ca isi bate joc de vointa electoratului vrincean)ce credeti c-a facut proaspatul ales democrat de atunci Ion Oprea? N-a optat in nici un caz pentru varianta barbateasca politic a infruntarii frontale "fata-n fata" a satrapului local a carui opozant teoretic era, fie si conform celor afirmate cu strasnicie si intonatie in campania electorala ce tocmai se incheiase! A preferat sa se interneze in spital! Iar multi colegi ai sai aveau se spune emotii considerabile sa nu fie el urmatorul care va ceda presiunilor baronesti, dupa ce facuse gestul trecerii in barca lui Oprisan,Constantin Guguianu.

Acest lucru se intimpla, sa ne amintim, in vara lui 2004. Ar trebui sa verifice cineva cu mare rigurozitate.

Dupa catatura care-o afiseaza pe parcursul ultimelor saptamini, s-ar prea putea ca prefectul judetului Vrancea, Ion Oprea, sa nu-si fi facut nici acum externarea din spital.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.