Opinii

Justitia si vrerile lui Oprisan

Corneliu Condurache
7 oct 2006 1046 vizualizări
Despre strategia rupta de realitate, adoptata de coalitia PNL-PD-PC-PNG in incercarea de a-l inlocui pe Oprisan din functia de presedinte al Consiliului Judetean, am scris mai mult in aceste zile.

Ceea ce este pe cale sa se produca poate chiar astazi, cu suspectul concurs deplin al justitiei din Vrancea, este insa greu de inteles si nu are legatura cu starea susamintita a adversarilor baronului. Practic, printr-un artificiu straveziu, mascat tot de un proces in care se judeca Oprisan cu Oprisan, se incearca reducerea numarului de consilieri judeteni ai legislativului vrincean de la 33 la 26. De ce s-o fi ales tocmai aceasta cifra, nu este clar deloc!

Invocarea hotaririi date de judecatoarea Florentina Timofte acum o saptamina nu sta defel in picioare la o analiza bazata pe o minima logica. Pentru simplul motiv ca respectiva solutie a magistratului ce

a inaripat, parca, baronul bastinas nu este una definitiva. Sint sanse cel putin teoretice ca aceasta sa fie desfiintata daca nu in totalitate, macar in parte la recurs. Nu cred ca exista, cu foarte mare probabilitate multe precedente a unor demersuri, precum cel aflat de citeva zile pe rolul Tribunalului Vrancea, in justitia din Romania. Ca o solutie obtinuta intr-un dosar la fond sa fie impusa printr-o ordonanta presedentiala, asa cum se incearca prin plingerea facuta, chipurile, de organizatia locala a Partidului Social Democrat impotriva Consiliului Judetean Vrancea, prin actiunea judecata astazi de Silva Duta. Daca pe Marian Oprisan il incomodeaza intr-atit 33 de consilieri in Consiliul Judetean, dupa

cum a stabilit legiuitorul pentru un judet ca al nostru, de ce nu cere judecatorilor vrinceni dispusi sa-i faca pe plac sa-i reduca acest numar la 11? Pe care cel putin stie ca-s toti de-ai lui, din PSD!

Poate si mai bine, dar cu certitudine mai sigur pentru satrapul beneficiar de tratament special prin justitia vrinceana, ar fi sa fie de fapt redus suspomenitul numar de membri ai parlamentului judetean la unul singur. Asa cum se crede ca ar fi cel mai bun, cel mai frumos si cel mai destept, n-ar mai fi nevoit omul sa stea cu cheile de la Consiliul Judetean la briu si cu registrul de hotariri ascuns in propriul birou de frica sa nu-i fie "violate".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.