Opinii

“Cioara vopsită” din dosarul Jitea

Corneliu Condurache
19 mar 2013 4092 vizualizări
Ar fi fost de aşteptat ca apariţia dosarului pe care procurorii îl instrumentează de mai bine de doi ani, denumit al “grupului infracţional organizat pentru contrabandă cu alcool” să constituie un moment în care autorităţile judeţului să realizeze un lucru: că s-a ajuns într-o situaţie deosbit de gravă şi inacceptabilă.

Discutăm în fond despre omul de afaceri care întruchipa pană pe 8 Martie 2013, conform aceloraşi autorităţi (care-l prezentau astfel ori de cate ori aveau ocazia) succesul capitalismului de după decembrie 1989 în Vrancea. Aflat pe loc fruntaş în ultimele ediţii în clasamentul “Top 300 Capital”, şi mereu în graţiile politicienilor locali şi centrali de toate culorile, perindaţi pe la putere în mandatele din 1990 încoace, gratulat nu o dată cu apelativul de „minunat om de afaceri”. Ori, procurorii DIICOT vin după doi ani de monitorizări şi de strans dovezi greu de contestat, arătînd că “fanionul capitalismului din Vrancea” e în realitate “grup infracţional organizat” ! Numai că în locul unei abordări lucide, corecte şi realiste din partea responsabililor autohtoni de o asemenea crudă şi dură realitate, ce să vezi?! Imediat ce au aflat de dosarul Jitea, şefii judeţului au purces care mai de care a se “spăla pe maini”. Şi au declarat aproape în cor că “nu era de competenţa lor” să verifice ceea ce-au găsit (şi s-au crucit!) procurorii DIICOT în cazul cu pricina. Iată însă ce apare scris negru pe alb, legat de respectivul subiect, în motivarea soluţiei de arestare preventivă dată de judecatori în acelaşi dosar:   
” Pentru a proteja interesele grupului infracţional şi scopul acestuia de a obţine sume de bani ce sunt folosite în interes personal ori la finanţarea activităţii infracţionale, inculpatul JITEA MIRCEA LIVIU se foloseşte de potenţa sa financiară pentru a influenţa şefi sau funcţionari din cadrul organelor de control ale statului.
Astfel în cazul în care funcţionari din cadrul organelor de control ce supravegheau activitatea SC Trust LF Trade SRL nu acţionau conform dorinţei acestuia, la solicitarea sa sunt schimbaţi cu alţi funcţionari docili şi care trec cu vederea neregulile identificate.
De asemenea, prin intermediul inculpatei MILEA RALUCA, inculpatul JITEA MIRCEA LIVIU a încercat să influenţeze funcţionari publici din cadrul administraţiei judeţului Vrancea şi lucrători de poliţie ce au atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul producerii şi comercializării alcoolului şi derivatelor acestuia, cu scopul neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a unor activităţi în legătură cu serviciul, urmare a capturării în trafic de alcool şi întocmirii unor dosare penale rezultate din acestea”
Păi, parcă vorbesc limbi diferite şefii judeţului de la noi şi judecătorii, respectiv procurorii DIICOT (care instrumentează dosarul Jitea) de la Galaţi! Altfel spus, cineva pare a cam umbla cu „cioara vopsită” în încercarea de a explica „de ce s-a ajuns aici?”.Întrebarea e:  cine oare  ?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
R.C.45+, acum 4047 zile, 21 ore, 43 minute, 21 secunde
"Nu pot să cred. După atâta sărăcie, tot mai sunt în viaţă! Vorba unei farmacistei pe care am cunoscut-o eu odată: “n-am văzut pe nimeni să moară de foame, da' de mâncare citeste integral
danb, acum 4048 zile, 3 ore, 24 minute, 40 secunde
Logica domnului Condurache ar fi imbatabila intr-o tara normala, dar in Romania este complet falsa. Pai nu zice chiar DNA-ul ca daca functionarii nu actionau la ordin erau schimbati imediat ? Deci citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.